Delta Dunarii gazduieste pentru a treia oara festivalul de muzica electronica Delta Music Fest. La Sfantu Gheorghe, în inima apelor Deltei Dunarii, intre 21 si 24 iulie sunt asteptati fanii muzicii electro, dubstep, techno, hip-hop, breakbeat sau experimental. Timp de trei zile in oaza de la jonctiunea Dunarii cu Marea Neagra departe de cadrul prafuit din oras si aproape de pescarusi, apa dulce si sarata se va asculta muzica si live-set-uri ale celor mai buni DJ din tara, precum si artisti de succes din strainatate.

Delta Music Fest 2011Foto: Fundatia Anonimul

Potrivit organizatorilor, printre cei prezenti la festival se numara artisti precum Charlie Dundeen, JB, Nemo, Weapons Grade, Tieftoner, Silent Strike (Live), Dan Basu, The Model, Kode 9, Joker, Nomad, Limun, Gojira si Unlocka.

In 2007, intre 30 august si 2 septembrie, Delta Music Fest a adunat pe nisipul fin din Sfantu Gheorghe peste 1500 fani ai Sofa Surfers, Coldcut, UNKLE, Scratch Perverts, DJ Food, cu o sonorizare care ar fi descurajat si cei mai aprigi cusurgii. 280.000 curiosi au urmarit apoi inregistrarile de pe internet.

A doua editie din 2010 a deschis apetitul mai multor gusturi muzicale: de la house, techno, disco, acid house, pana la drum and bass, dubstep, garage, electro. In cele trei nopti s-au desfasurat muzical Victor M, Dragos Rusu si The Model, Blanoz, DJ Limun, VRT si Cosmin TRG, Gojira, Thornado si Bully.

Delta Music Fest nu a insemnat doar muzica, ci si activitati sportive precum concursuri de fotbal si caiace sau proiectii de filme (oferite de catre ShortsUP, Film Menu si Institutul Francez din Bucuresti).

La Delta Music Fest 2011 intrarea este libera. Evenimentul este organizat de Fundatia Anonimul.