Artiştii Operei Comice pentru Copii din Bucureşti au fost distinşi cu Marele Premiu 'Nurnberg' pentru reprezentaţia 'Regal de vară' susţinută in cadrul Festivalului României - 'Romanima' de la Nurnberg, informează un comunicat al instituţiei.

La începutul lunii iulie, trupa Operei Comice pentru Copii din Bucureşti, împreună cu invitata lor specială, actriţa Stela Popescu, au efectuat un turneu în Germania participand pentru a doua oară consecutiv la Festivalul României de la Nurnberg, organizat de Deutsch-rumänischer Kulturverein Romanima e.V. În cadrul festivalului a fost prezentat în premieră spectacolul 'Regal de vară', un mozaic muzical coregrafic, cu şlagăre româneşti şi internaţionale, arii de operă, canţonete şi dansuri incendiare.

Din distributia spectacolului au facut parte: Rodica OCHESEANU, Gabriela DAHA, Eugen VOICU, Vicentiu ŢĂRANU, Ioana DAMIAN, Vali RACOVEANU, Daniel FILIPESCU, Andrei LAZĂR, Nicolae LUPU si copiii Roberta Enisor si Bogdan Serban.

Pentru succesul extraordinar înregistrat de spectacol organizatorii le-au oferit artiştilor Marele Premiu 'Nurnberg' iar tinerilor solişti Roberta Enişor şi Bogdan Şerban le-au fost acordate Diplome de Excelenţă.

In cadrul actualei editii a Festivalului au mai fost prezentate recitalurile Formaţiei Compact, ale soliştilor Maria Butaciu, Angela Rusu şi Dan Ionescu şi cel al Ansamblului Folcloric 'Făgăraş' din Braşov.

La ediţia de anul trecut, artiştii Operei Comice au prezentat la Nurnberg Spectacolul 'Primăvara Magnoliilor' şi musicalul 'Coana Chiriţă' cu Stela Popescu în rolul principal, fiind răsplătiţi cu Premiul BRAVISSIMO, marea actriţă fiind desemnată Cetăţean de Onoare al oraşului.