Elevii romani au obtinut sase medalii, dintre care jumatate de aur, la Olimpiada Balcanica de Matematica, desfasurata in Cipru, informeaza, vineri, Ministerul Educatiei. Medaliile de aur au fost obtinute de Andreea Magalie (Liceul International de Informatica din Bucuresti), Cosmin Stefan Gramatovici (Colegiul National de Informatica "Tudor Vianu" din Bucuresti) si Stefan Spataru (Scoala cu clasele I-VIII "Mihai Viteazul" din Alexandria, judetul Teleorman), relateaza Mediafax.

Cosmin Stefan Gramatovici, medaliat cu aur si la precedenta editie (2010, Romania), a fost distins anul acesta si cu premiul special al juriului pentru solutia originala prezentata la una din probleme, acumuland, totodata, si punctaj maxim.

Medaliile de argint au fost obtinute de doi elevi provenind de la Liceul International de Informatica din Bucuresti: Simona Diaconu si Marius Bocanu, in timp ce medalia de bronz i-a revenit lui Teodor Andronache (Scoala cu clasele I-VIII Sinesti, judetul Valcea).

In clasamentul neoficial pe natiuni, Romania a ocupat primul loc.

Concursul s-a desfasurat in perioada 19 - 24 iunie, elevii venind din 15 state: Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Cipru, Macedonia, Grecia, Republica Moldova, Muntenegru, Romania, Serbia, Turcia, Kazahstan, Tadjikistan, Turkmenistan si Azerbadjan.

Elevii romani revin in tara, sambata, ora 00.20, pe Aeroportul International Henri Coanda.

Olimpiada Balcanica de Matematica pentru Juniori (OBMJ) este un concurs organizat anual si destinat elevilor din tarile situate in perimetrul balcanic, precum si unor tari din alt areal geografic, prezente cu statut de invitat.