"Cantareata cheala & Lectia", de Eugen Ionescu, in regia lui Victor Ioan Frunza, a primit, vineri, premiul pentru cel mai bun spectacol la Festivalul Comediei Romanesti - festCO 2011, care a avut loc intre 10 si 17 iunie, la Teatrul de Comedie din Capitala, anunta Mediafax.

Vineri seara, la Gala Comediei Romanesti care a avut loc la Teatrul de Comedie, Sala Radu Beligan, spectacolul "Cantareata cheala & Lectia" (Teatrul de Comedie) a mai primit premiul pentru cea mai buna regie - Victor Ioan Frunza, cea mai buna actrita in rol principal - Virginia Mirea si cel mai bun actor in rol principal - George Costin.

Ioana Anastasia Anton a primit premiul pentru cea mai buna actrita in rol secundar, pentru partitura din spectacolul "Blifat" (Teatrul Odeon din Bucuresti), de Gabriel Pintilei, in regia lui Alexandru Mihail, in timp ce Nicu Mihoc a castigat premiul pentru cel mai bun rol secundar masculin, pentru "Opinia publica" (Teatrul National "Radu Stanca" Sibiu), de Aurel Baranga, in regia lui Theodor Cristian Popescu.

Dragos Buhagiar a primit premiul pentru cea mai buna scenografie, pentru spectacolele "O noapte furtunoasa" si "Opinia publica", iar premiul special al juriului a revenit spectacolului "Romania. Inchis pentru inventar".

Actrita Stela Popescu a primit un premiu de excelenta.

De asemenea, au fost acordate premii pentru editia a VI-a a Concursului de Comedie Romaneasca: "De ce uram femeile", de Bogdan Costin - premiul I, "Nora londoneza", de Cezar Ghioca - premiul al II-lea si "Charles Dickens nu locuieste aici", de Laurentiu Budau - premiul al III-lea.

Festivalul Comediei Romanesti - festCO a fost infiintat in 2003, la initiativa directorului Teatrului de Comedie, actorul George Mihaita. FestCO are ca scop promovarea dramaturgiei romanesti si a celor mai bune spectacole ce au la baza texte de comedie romaneasca.

Cele opt editii desfasurate pana in prezent au reunit trupe de teatru din tara si din strainatate, atat teatre de stat, cat si companii independente.

Incepand din 2006, sunt acordate premii celor mai bune spectacole si celor mai buni artisti la finalul fiecarei editii in cadrul Galei Comediei Romanesti. In acelasi an s-a infiintat Concursul de Comedie Romaneasca ce a reusit, la fiecare editie, sa descopere noi talente in dramaturgia contemporana.

Odata cu editia din 2007, festCO are si o sectiune internationala, in cadrul careia sunt prezentate spectacole pe texte semnate de dramaturgi romani. Au participat deja productii din Franta, Marea Britanie, Irlanda, Grecia, Republica Moldova si Serbia. Din 2008, festCO a cucerit Centrul Istoric al Capitalei cu o sectiune "off", care se desfasoara pe strazile din jurul Teatrului de Comedie si in multe alte spatii neconventionale.