La Sibiu a inceput, vineri seara, Festivalului International de Teatru, care este cel mai important festival al artelor spectacolelor din tara noastra si al treilea din Europa. Constantin Chiriac, directorul Teatrului din Sibiu, a declarat recent ca Festivalul International de Teatru va aduna, in cele 8 zile, o jumatate de milion de spectatori, atrasi de cele 350 de evenimente culturale care se vor desfasura in diferite locuri din oras.

Festivalul a debutat in Piata Mare din oras, cu un spectacol realizat de Pan. Optikum (Germania), urmat de un concert al trupei Holograf. Mii de oameni au fost prezenti in piata centrala a municipiului de pe Cibin.

"Anul acesta vor fi spectacole foarte, foarte diverse", a spus Chiriac, adaugand ca , daca prima editie a festivalului a adunat opt spectacole din 3 tari, in acest an vor fi 70 de tari cu 350 de evenimente "si un numar urias de spectatori care ne situeaza in pozitia de lider, 60.000 de spectatori pe zi."

"Sunt nume foarte importante care vin pentru prima data la Sibiu. Sunt conferinte exceptionale, care sunt mobilate cu personalitati. Fata de anul trecut, sunt un numar cvadublu de ateliere specializate. Avem un numar mult mai mare de expozitii. Centrul Grotowski din Polonia vine pentru prima data anul acesta la Sibiu. Primarul localitatii unde este Muzeul si Centrul Grotowski va veni la Sibiu la festival sa vada ce inseamna programul cultural de dupa Capitala Culturala Europeana, el candidand la acest titlu pentru 2016", adauga Constantin Chiriac.

Bugetul festivalului este, ca si anul trecut, de 5,8 milioane de euro.

Citeste aicimai multe despre FITS si vezi programul complet al festivalului.