Institutul Cultural Roman, prin ICR New York, in colaborare cu Centrul de Cercetare si Creatie Teatrala „Ion Sava“ al Teatrului National din Bucuresti si Memorialul Ipotesti – Centrul National de Studii „Mihai Eminescu“, organizeaza pentru tinerii actori o noua serie de ateliere in cadrul Academiei Itinerante „Andrei Serban“, care vor avea loc la Memorialul Ipotesti in perioada 10-16 iulie 2011, respectiv 18-24 iulie 2011.

Academia Itineranta „Andrei Serban“, program-cadru al Institutului Cultural Roman, initiat de Corina Suteu si coordonat de ICR New York, este conceputa ca un laborator interdisciplinar de creatie in jurul personalitatii artistice a regizorului Andrei Serban, reunind actori, scriitori sau artisti vizuali.

Atelierele sustinute de regizorul Andrei Serban vor avea loc intre 10 si 16 iulie, respectiv intre 18 si 24 iulie si sunt deschise tinerilor actori (angajati sau independenti), dar si studentilor la actorie in an terminal si masteranzilor, in varsta de pana la 30 de ani, pe baza de auditii. Auditiile se vor desfasura in perioada 17-19 iunie 2011 la Teatrul National din Bucuresti, informeaza comunicatul ICR.

Organizatorii Academiei Itinerante vor acoperi costurile legate de desfasurarea si sustinerea atelierului, cazarea participantilor si transportul acestora pe ruta Bucuresti-Ipotesti si retur si vor asigura, contra cost, mesele zilnice.

Pentru inscriere, cei interesati sunt rugati sa trimita un e-mail cu CV, o fotografie si o scrisoare de intentie care sa detalieze interesul de a participa la acest atelier pe adresa asta@icrny.org pana la data de 10 iunie 2011, mentionand totodata perioada pentru care opteaza (10-16 iulie sau 18-24 iulie). Programarea auditiilor se va face in limita locurilor disponibile.