Jurnalul Berlinul meu e un monolog de Nora Iuga, volumul Benzile desenate si canonul postmodern de Ion Manolescu, volumul Teme de Nicolae Manolescu, antologia de poeme Pavor nocturn de Dan Sociu, romanul Viata lui Kostas Venetis de Octavian Soviany se numara printre cele peste 100 de titluri ce vor fi lansate de editura Cartea Romaneasca la Bookfest 2011. Cartile prezentate in cadrul targului vor beneficia de o reducere de 20 %, informeaza editura.

Volume lansate de Cartea Romaneasca la Bookfest 2011Foto: Cartea Romaneasca

Astfel, vineri, 27 mai, la ora 16.30, va avea loc lansarea volumului Berlinul meu e un monolog de Nora Iuga. Vor vorbi: Bianca Burta-Cernat, Vasile Ernu. In aceeasi zi, de la ora 17.00, va fi lansat romanul Pe mina femeilor de Felix Nicolau. Vor vorbi: Gelu Negrea, Daniel Cristea-Enache; iar de la ora 17.30, va avea loc o sedinta de autografe, urmata de un fragment din romanul Viata lui Kostas Venetis de Octavian Soviany, in lectura lui Iulian Glita.Tot vineri, 27 mai, de la ora 18.00, Constantin Vica si Cosmin Ciotlos vor prezenta volumul Benzile desenate si canonul postmodern de Ion Manolescu.

Simbata, 28 mai, de la ora 12.30, Bianca Burta-Cernat si Mircea Martin vor lansa romanul Dulcea poveste a tristului elefant de Diana Adamek. De la ora 13.30, Carmen Musat, Paul Cernat si Daniel Cristea-Enache vor prezenta romanul FEM de Magda Carneci, iar de la ora 15.00, volumul Contracriza de Bogdan Ghiu va fi prezentat de Iulia Popovici si Costi Rogozanu.

In aceeasi zi, incepind cu ora 15.30, Bogdan Alexandru-Stanescu va prezenta antologia de poeme Pavor nocturn de Dan Sociu.

Duminica, 29 mai, la ora 12.30, va avea loc lansarea volumului Teme de Nicolae Manolescu. Vor vorbi: Livius Ciocirlie, Cosmin Ciotlos. De la ora 16.00, va fi lansat romanul cistigator al Premiul de Debut al editurii Cartea Romaneasca, editia 2010: Poker de Bogdan Cosa. Prezinta: Mircea Martin, Vasile Ernu.

Evenimentele Cartea Romaneasca vor avea loc la standul editurilor Polirom si Cartea Romaneasca (pavilionul C2, Complexul Romexpo). Invitata speciala a editiei din acest an a targului este Ungaria. Programul de vizitare a Salonului International al Cartii Bookfest 2011 este urmatorul: zilnic, intre 10:00 si 22:00. Intrarea este libera.