A doua editie revizuita a cartii Brindusei Armanca, "Frontieristii. Istoria recenta in mass-media", aparuta la Editura Curtea Veche, va fi lansata vineri, 27 mai, la Salonul de carte Bookfest de la Romexpo.

Scriitoarele Gabriela Adamesteanu si Doina Jela, precum si jurnalista Marina Constantinoiu vor prezenta publicului volumul.

Cartea vorbeste despre dramele celor ce incercau sa treaca dincolo de sarma ghimpata a dictaturii spre libertate. "Brindusa Armanca, ea insasi nu doar jurnalista, ci si specialista in problemele si tehnicile presei, topeste anchetele, interviurile, reportajele confratilor intr-un tot pasionant, reusind sa extraga, daca putem spune astfel, esenta dublu-distilata a acestui fenomen caracteristic Romaniei comuniste, echivalent in tragism cu cel inregistrat vreme de aproape 30 de ani langa rusinosul Zid al Berlinului", defineste Doina Jela volumul.

Volumul a aparut recent si in limba maghiara in traducerea Gabrielei Koszta la Editura Irodalmi Jelen Konyvek si a fost lansata la Bookfestul budapestan in aprilie. Versiunea maghiara va fi prezenta acum la Bookfest unde tara invitata este Ungaria, dupa ce Romania a fost invitatul de onoare la Budapesta in anul 2009.