Teatrului Municipal Baia Mare este singurul teatru din Romania care participa la cea de-a XII-a editie a Festivalului International de Teatru Marea Neagră de la Trabzon. Teatrul Municipal din Baia Mare a fost invitat în festival cu piesa Copilul rece de Marius von Mayenburg, piesă pusă în scenă de regizorul Cristian Ban. “Copilul rece” a fost scris în 2002 de Marius von Mayenburg, unul dintre cei mai apreciati dramaturgi europeni contemporani. Compania din Baia Mare este în premieră în Turcia, fiind al treilea teatru dinafara Bucurestiului care va fi prezentat publicului turc cu sprijinul ICR Istanbul, după cele din Sibiu (2009) si Târgoviste (2010).

Festivalului International de Teatru Marea Neagră Trabzon, fondat în anul 2000 ca un eveniment dedicat tărilor riverane Mării Negre, si-a lărgit aria de interes din 2006, incluzând si tări precum Grecia, Iranul, Franta,Slovenia si Italia. Editia a XII-a a festivalului, care se desfăsoară în perioada 2-15 mai, gazduieste 11 companii teatrale străine din Spania, Olanda, China, Indonezia, Statele Unite, Ungaria, Rusia, Norvegia, Polonia si Ecuador. Piesa teatrului din România va beneficia de două reprezentatii, pe 12 si 13 mai a.c., ora 20.00, relatează ICR Dimitrie Cantemir- Istanbul.

Participarea Teatrului Municipal Baia Mare in festival are loc cu sprijinul Institutului Cultural Român Dımitrie Cantemir Istanbul in cadrul strategiei de promovare în Turcia a teatrului românesc.