Sâmbătă 7 mai, la Palatul Mogoşoaia s-au desemnat câştigătorii concursului "Drumul spre celebritate"- ediţia a II a, eveniment organizat de Centrul Cultural "Palatele Brâncoveneşti" şi Radio România Cultural, cu sprijinul ExcesMusic, prin programul "Oportunităţi la tine acasă", finanţat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România.

După 5 luni de competiţie, după 10 etape, care au desemnat prin voturile a 695 de elevi şi profesionişti 10 finalişti din 78 de candidaţi înscrişi, un juriu prezidat de Oltea Şerban Pârâu - director al Orchestrelor şi Corurilor Radio şi Redactor Şef al Radio Romania Cultural, a hotărât care este ierarhia finală.

Premiul I a fost căştigat de violoncelistul Ştefan Cazacu - elev în cala a XI a la Liceul de Muzică "George Enescu" din Bucureşti. Premiul al II lea a fost obţinut de pianistul Mihai Ritivoiu, iar pe cea de-a treia poziţie s-a clasat violonistul Alexnadru Mălaimare, ambii studenţi ai Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti.

Primi trei clasaţi vor avea şansa de a face înregistrări speciale în studiourile Radio Romania, vor fi solişti ai Orchestrei de Cameră Radio în stagiunea 2011- 2011, vor fi invitaţi în cadrul stagiunii Muzica la Palatele Brâncoveneşti, ediţia 2012, vor susţine un recital în cadrul Stagiunii "Sunetul muzicii" de la Castelul Peleş, şi au împărţit premii în bani - în valoare totală de 1000 de euro.

Au mai fost oferite câteva disticţii: flautista Elena Dinuţa Costache - Premiul special oferit de Florin Croitoru, trio-ul alcătuit din violonistul Alexandru Mălaimare, violoncelista Gabriela Bokor şi pianistul Mihai Ritivoiu - Premiul special al Fundaţiei Internaţionale "Ion Voicu". Aceştia patru au obţinut şi o bursă din partea Exces Music la Academia Icon Arts 2011.

Câştigătorul concursului, Ştefan Cazacu are 16 ani şi este elev in clasa a Xl-a la Liceul de muzica George Enescu din Bucuresti, clasa prof. Anca Vartolomei. A câştigat numeroase premii la concursuri naţionale, la competiţii internaţionale desfăşurate în Austria şi Croaţia, iar anul trecut a câştigat preselecţia naţională la concursul "Eurovision Young Musician".