Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) si Astroclubul Bucuresti celebreaza, sambata, Ziua Astronomiei, prin lansarea unui concurs online pe teme de astronomie, adresat tinerilor cu varsta de maxim 26 de ani, informeaza un comunicat ASUR. Concursul este organizat cu ocazia Zilei Internationale a Astronomiei 2011.

Aflat la cea de-a doua editie, concursul se va desfasura pe site-ul www.Ziua-Astronomiei.ro si va avea doua etape. In prima etapa, participantii vor raspunde la un set de intrebari pe teme de astronomie. Cei care dau raspunsul corect la cel putin 25 de intrebari se califica pentru etapa a doua, in care vor concepe si posta pe site un scurt eseu, de maximum 500 de cuvinte. Eseurile postate trebuie sa argumenteze importanta educatiei stiintifice in societate.

  • Pentru a afla conditiile de participare, calendarul desfasurarii concursului, dar si premiile ce vor fi acordate castigatorilor, consultati regulamentul de pe site-ul www.Ziua-Astronomiei.ro

Ziua Internationala a Astronomiei este o manifestare initiata in S.U.A. in anul 1973 de catre Doug Berger, presedintele de atunci al Asociatiei Astronomice a Californiei de Nord. In cei aproape 40 de ani de existenta, Ziua Astronomiei s-a impus in intreaga lume drept evenimentul cel mai potrivit pentru a atrage atentia publicului asupra acestei stiinte. Cu aceasta ocazie, astronomii amatori si profesionisti se reunesc pentru a impartasi publicului din cunostintele lor si pentru a oferi tuturor celor interesati posibilitatea de a observa in mod direct frumusetile stelare.