Autorul a facut foarte bine cand a dat manuscrisul acestei carti chiar Patriarhului Pavel pentru a-l citi si pentru a primi binecuvantare spre publicare. Patriarhul l-a citit, dar, din pricina smereniei sale, l-a retinut multa vreme, scrie Predania.ro. Totusi, pana la urma si-a dat binecuvantarea sa apara cartea. Si eu am citit-o inca din manuscris si nu am gasit nimic ce-ar fi trebuit indreptat. Domnul Iovan Ianici a depus o munca impresionanta pentru a aduna date despre Patriarhul Pavel si pentru a scrie aceasta carte pe care poporul a primit-o cu multa bucurie, fapt adeverit si de numarul mare al reeditarilor.

Coperta cartiiFoto: Hotnews

Acum deja se traduce si in alte limbi. Rareori se intampla sa apara carti despre personalitati care sant inca in viata, dar Iovan Ianici a simtit nevoia sa scrie aceasta biografie inca din timpul vietii patriarhului si cred ca bine a facut. Citind-o, se poate vedea ca a fost scrisa cu o mare dragoste pentru Sfintia Sa, pastrand totusi obiectivitatea. Toti care o vor parcurge vor avea parte de un mare folos in cresterea duhovniceasca. (protodiacon Momir Lecici)

Iovan Ianici s-a nascut in 1963 in Vrbici langa Krupani, Serbia. A absolvit Facultatea de Drept din Cadrul Universitatii din Belgrad. Din 1990 pana in 2010 lucreaza ca jurnalist la prestigiosul saptamanal Sarbesc NIN. Inainte de asta, a colaborat la mai multe reviste si ziare cunoscute din Serbia. A fost consilier in Ministerul Cultelor din Guvernul Republicii Serbia. Este membru al Uniunii Scriitorilor din Serbia. A publicat mai multe carti, majoritatea cu tematica bisericeasca. Sa fim Oameni! Viata si cuvantul Patriarhului Pavel al Serbiei a fost cartea cea mai bine vanduta din Serbia, Muntenegru si Republica Srpska in anul 2009.