Lumină, meditaţie, iertare şi speranţă - sunt transmise intr-un maraton muzical pregatit de Radio Romania Cultural în prima zi de Paşti. Postul public de radio dedicat fenomenului cultural a pregătit pentru data de 24 aprilie un program muzical special, adecvat sarbatorii Invierii Domnului.

Cântările de înviere deschid maratonul muzical pascal, urmate fiind de *Oratoriul Bizantin de Paşti - Patimile şi Învierea Domnului* de Paul Constantinescu, de la ora 1.00 la 3.00, în interpretarea Orchestrei Naţionale Radio şi a Corului Academic Radio, dirijor Horia Andreescu. Începând cu ora 3.00, melomanii pot asculta *Selecţiuni din Patimile după Matei *de Johann Sebastian Bach.

Programul Radio Romania Cultural din 24 aprilie mai cuprinde o colecţie de gospeluri, oratoriul *Standing Stone *de Paul McCartney, emisiuni dedicate istoriei filmului *Iisus din Nazareth* de Franco Zefirelli, dar şi albume pop şi rock pe teme religioase. Gazdele dumneavoastră vor fi Sorina şi Ioana Goia, de la 0.00 la 10.00, şi Cristian Marica, de la 13.00 la 24.00.

În intervalul orar 10.00 - 13.00, pe frecvenţa Radio România Cultural poate fi ascultata, în direct, atât ceremonia ortodoxă de la Patriarhia Română cât şi cea catolică desfăşurată la Catedrala Sf. Iosif, informeaza postul de radio.