Cunoscuta soprana Felicia Filip va sustine un recital extraordinar cu cantece sacre de Paste si muzica bisericeasca ortodoxa. Concertul va avea loc în foaierul galben al ONB, joi, 21 aprilie 2011, de la ora 19:00. Artista va interpreta lucrări ale compozitorilor J. S. Bach, W. A. Mozart, A. Vivaldi, J. Massenet, P. Mascagni, Andrei Tudor, fiind acompaniată de pianista Ioana Maxim şi îi va avea ca invitaţi pe Marius Olteanu (tenor, prim-solist al Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”, membru al trupei pop-opera, Distinto) şi Corul de copii şi tineret „Symbol” al Patriarhiei Române, dirijat de profesor Jean Lupu, alături de alţi invitaţi-surpriză. Acest periplu artistic inchinat sarbatorilor pascale este coordonat de Anda Tabacaru Hogea.

Soprana Felicia FilipFoto: Opera Nationala Bucuresti

Personalitatea artistică, sensibilitatea, talentul, naturaleţea şi spontaneitatea scenică, strălucirea glasului sopranei Felicia Filip au fost remarcate încă de la începutul carierei sale: „cea mai elogiată stea a serii”, „noua regină a TRAVIATEI”, „o frumuseţe care impresionează”, „o voce fenomenală”, „vocea sa va rămâne în istorie”... Este singura cântăreaţă din lume care a câştigat toate premiile internaţionale „Mozart”, alături de alte numeroase premii.

Din 1990 este solistă a Operei Naţionale Bucureşti.

Deţine un repertoriu vast, ce cuprinde lucrări ale marilor compozitori de operă, operetă, lieduri şi muzică vocal simfonică (Verdi, Rossini, Donizetti, Bellini, Mozart, Bizet, Puccini, J. Strauss, J. Offenbach, Beethoven, Schubert, Schumann). A colaborat în spectacole şi concerte cu solişti ca Monserrat Caballé, Roberto Alagna, Francesco Araiza, Juan Pons, Franco Farina, Salvatore Fisichella, Marcelo Alvarez, Fabio Armiliato.

Are o carieră internaţională impresionantă, cântând pe marile scene ale lumii: Opera Regală “Covent Garden”, Teatrele de Operă din Viena, Hamburg, Barcelona, Dresda, Frankfurt, Toronto, Toulouse, Bologna, Dortmund, Rotterdam, Limoges, Roma (Vatican), Toulon, Opera Regală din Wallonie, Bruxelles.

Pe 1 ianuarie 2007 a susţinut un recital extraordinar la Bruxelles în legendara catedrală Sainte Catherine, vocea sa reprezentând România în momentul integrării în Uniunea Europeană. În anul 2007 inaugurează proiectul Felicia Filip - „Filipissima” printr-un concert la Sala Palatului din Bucureşti. Turneul de promovare al albumului a cuprins marile oraşe ale României a avut ca scop strângerea unor fonduri pentru sprijinirea unor copii superdotaţi din domeniul muzicii care au primit bursa „Felicia Filip”.

În iunie-iulie 2007 susţine un lung turneu european cântând la Viena, Nűrenberg, Strasburg, Roma, Bruxelles arii din operele lui Mozart, dar şi lucrări româneşti în faţa a peste 20.000 de spectatori. Pe 1 decembrie 2007, de Ziua Naţională a României concertează în marea sală „Malibran” din complexul „La Fenice” din Veneţia. În martie 2009 a deschis la Dakar Zilele Mondiale ale Francofoniei, iar în luna mai a susţinut două concerte la Stuttgart în cadrul festivalului ,,George Enescu” din marele oraş german.

În noiembrie 2010 obţine titlul de doctor în muzică la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti.

În decembrie 2010 a cântat la Nürenberg, München, Roma, Bruxelles, Viena, Carrara, în faţa a mii de spectatori. În acelaşi an, alături de formaţia K1, a înregistrat un album etno-simfonic intitulat ,,Balade din Carpaţi”, ce pune în evidenţă melosul românesc în armonii moderne. ​