Romanul Pe mina femeilor de Felix Nicolau, recent aparut la editura Cartea Romaneasca, va fi lansat joi, 14 aprilie, de la ora 19.00, la Clubul Taranului din Bucuresti (Soseaua Kiseleff nr. 3), din cadrul Muzeului Taranului Roman.

Pe mina femeilor de Felix NicolauFoto: Cartea Romaneasca

Sunt invitati sa participe la eveniment si sa vorbeasca despre carte, alaturi de autor: Caius Dobrescu, Horia Garbea, Chris Tanasescu, Radu Voinescu. Moderator: Bianca Burta-Cernat.

Evenimentul de lansare a romanului va continua cu alte doua prezentari: marti, 19 aprilie, de la ora 18.00, la Libraria Cartea de Nisip din Timisoara si vineri, 22 aprilie, la ora 17.00, in Foaierul Teatrului Clasic "Ioan Slavici" din Arad.

Pe mina femeilor este un experiment burlesc plin de umor si de nerv satiric. Felix Nicolau isi surprinde (placut) cititorii nu numai prin formula narativa insolita, ci si prin verva iesita din comun cu care inregistreaza fizionomia unei societati romanesti consumiste si a lumii tabloidizate in care traim.

Argotismele, kitsch-ul cel de toate zilele, personajele de comedie grotesca constituie ingredientele unei scrieri conduse cu mina sigura si cu virtuozitate stilistica catre un roman decapotabil prevazut cu douazeci de capote pe care orice cititor le poate schimba dupa chef, nevoie sau din pura disperare.

Felix Nicolau este conferentiar universitar de literatura engleza. A publicat mai multe volume: romanul Tandru si rece (Cartea Romaneasca, 2007), precum si carti de critica si istorie literara: Codul lui Eminescu, Anticanonice si Homo imprudens. Colaboreaza cu proza, eseu si critica literara la numeroase publicatii culturale si este redactor al revistei Poesis international.