Sambata, 9 aprilie, la palatul Sutu, cu ocazia sarbatoririi a 93 de ani de la Unirea Basarabiei cu Regatul Romaniei, va avea loc dezbaterea "27martie/9 aprilie - Basarabia intre influenta Rusiei si dorinta de unire".

Discutiile se vor axa in jurul trecutului si actualitatii ideii de unire a celor doua state vorbitoare de limba Romana. Temele abordate vor viza principalele elemente ale ideiilor de unitate/singularitate: componenta istorica, politica, spiritual-teologica, sociologica si economica, influentele externe asupra politicii de apropiere intre Romania si Republica Moldova si diversiunile lansate de state terte cu interese in zona Basarabiei.

Temele abordate vor viza principalele elemente ale ideiilor de unitate/singularitate: componenta istorica, politica, spiritual-teologica, sociologica si economica, influentele externe asupra politicii de apropiere intre Romania si Republica Moldova si diversiunile lansate de state terte cu interese in zona Basarabiei.

Discutiile vor fi libere, cu participarea unor invitati cu pregatire, reprezentanti ai tinerilor basarabeni si ai asociatiilor implicate in promovarea romanismului, istorici, sociologi, preoti etc. Locatia aleasa o reprezinta Palatul Sutu - Muzeul de Istorie si Arta al Municipiului Bucuresti iar ora de incepere 15:00.

Dezbaterea este organizata de Tineretul Crestin Democrat/Partidul National Taranesc Crestin Democrat