O serie de evenimente ce vor aduce in atentie lansare de carte, muzică, desen, fresce din biserici şi mănăstiri de pe cuprinsul ţării, vor avea lov in weekend cultural din 9 şi 10 aprilie la Palatul Mogosoaia.

Programul evenimentelor:

9 aprilie 2011

ora 15,00

Recital excepţional susţinut violonista Laura Olivia Popa - prim violonistă în orchestra Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" şi concert-maestru al Cameratei "Dorin Teodorescu" si de pianista Viorica Boerescu. În program: Sonata a II a op.6 de George Enescu, Sonata în la major pentru vioară şi pian César Franck şi Melodiile lăutăreşti de Pablo de Sarasate.

ora 16,30 - Galeria Foişor

Cartea Psalmilor este titlul expoziţiei de desen pe care Romeo Andronic, distins pictor şi restaurator de picturi murale o propune la Galeria Foişor. Comen tariul plastic pe marginea psalmilor 52, 56, 62, sau 148 este laudă vie şi prilej contemplaţie pentru autor, dar şi emoţie sinceră pentru privitor. Ilustraţii, comentarii sau viziuni izvorâte din textul Psaltirii, aceste desene sunt o bună însoţire duhovnicească şi o reală bucurie acum, în vremea Triodului.

Violonista Laura Şandru, câştigătoare a numeroase competiţii şi participantă la concursul Drumul spre celebritate, va aduce un scurt omagiu muzical interpretând Sarabanda din Partita în re minor, Andante din Sonata a doua în la minor de Johann Sebastian Bach şi Capriciul nr.10 de Nicollo Paganini.

ora 17,00

La încheierea expoziţiei pe care a consacrat-o marelui artist Vasile Gorduz, Centrul cultural Palatele Brâncoveneşti prezintă, prin vocea domnului Dan Hăulică, albumul monografic alcătuit de Sorin Dumitrescu. Operă de descifrare originală şi de subtilă exegeză, albumul Vasile Gorduz care premiază concursurile muzicale de la Mogoşoai a reprezintă un demers artistic unic: un artist, curator şi galerist de notorietate, Sorin Dumitrescu, dezvăluie pe parcursul a peste 300 de pagini dimensiunea spirituală, anvergura viziunii şi sensurile şi relaţiile ascunse din opera unui mare artist, sculptorul şi profesorul Vasile Gorduz. La acest dialog incandescent participă în mod semnificativ fotografii de excepţie datorate lui Marius Caraman, Mihai Oroveanu, Virgil Scripcariu.

10 aprilie

ora 17,00 - Galeria Cuhnia

Maeştrii picturii murale este un titlu binemeritat de Grigore Popescu Muscel şi Maria Popescu Dragomir, doi artişti care au împodobit de-a lungul unei cariere de patru decenii peste 50 de biserici. Pictori dar şi restauratori remarcabili, cei doi artişti sunt şi dintre cei mai preţuiţi iconari ai zilelor noastre, autori ai picturii unor catapetesme de mare frumuseţe care redau strălucire şi culoare diafană unor monumente de vârf ale vechii noastre arte.

Violonista Laura Sandru însoţeş te şi acest vernisaj cu un moment muzical.

Curatorul expoziţiilor Doina Mândru.