Compania Passe Partout DP, invitată de Institutul Cultural Român de la Madrid, va susţine în capitala Spaniei, pe 26 martie, în cadrul cea de-a cincea ediţii a „Nopţii Teatrelor“, spectacolul “Fantasmagorie”. Pe 26 martie, Ziua Mondială a Teatrului, Madridul sarbatoreste „Noaptea Teatrelor“, prin concerte, spectacole de teatru şi dans, conferinţe în peste 80 de spaţii alternative, 20 de săli de concerte şi spaţii dedicate spectacolelor de teatru.

Cu această ocazie, la ora 21.30, la Centro Cultural Eduardo Úrculo are loc spectacolul de pantomimă “Fantasmagorie”, prezentat de Compania Passe Partout DP. Este cel de-al treilea an consecutiv al “Noapţii Teatrelor” la care ICR Madrid aduce un spectacol românesc de calitate.

“Fantasmagorie” este un spectacol-reverie, în timpul căruia cei patru actori te fac să crezi că ai ajuns în mijlocul unui basm de-a-ndoaselea, un basm în care Ileana Cosânzeana este stăpâna aprigă peste trei Păcală rătăciţi prin viscol. O poveste care seamănă cu un film rusesc, cu nostalgii şi troiene, ingenios îndulcită cu năzdrăvănii româneşti. O creaţie la graniţa dintre pantomimă şi circ, la fel de stranie şi de fascinantă ca o plimbare de o oră de-a lungul Siberiei călare pe spinarea lui Fram, ursul polar. Finalul este un amestec cuceritor de candoare şi entuziasm, primăvara alungând fantasmele şi cenuşiul. Culorile vesele umplu scena şi toată lumea se împacă cu toată lumea, în cea mai fericită dintre lumi.

Din distributia spectacolului fac parte: Vadim Rusu, Nadejda Dimitriu, Petru Ciobanu, Petrică Voicu

Regia: Vadim Rusu

Coregrafia: Nadejda Dimitriu

Light Design: Sorin Vintilă/Ilina Pepine

Ilustraţia muzicală: Vadim Rusu/Ilina Pepine

Costumele Nadejdei Dimitriu: Mihaela Drafta

Scenografie şi costume: Dana Georgescu/Anca Cernea