14 canidaţi calificati in a doua etapa a Concursului International de Canto „Maeştrii artei lirice – Petre Ştefănescu-Goangă”

de D.S.     HotNews.ro
Joi, 24 martie 2011, 13:16 Actualitate | Cultură

În perioada 22-27 martie la Opera Naţională Bucureşti (ONB) se desfăşoară cea de-a treia ediţie a Concursului Internaţional de Canto „Maeştrii arte lirice”, dedicată în acest an baritonului Petre Ştefănescu-Goangă (1902-1973), artist liric aplaudat pe toate scenele lirice importante din ţară şi străinătate.

În cadrul competiţiei, al cărei obiectiv este descoperirea şi lansarea celor mai valoroşi cântăreţi ai tinerei generaţii, s-au înscris concurenţi cu vârste cuprinse între 20 şi 32 ani -  pentru voci feminine - şi între 20 şi 34 ani - pentru voci masculine - participanţii provenind din ţări precum România, Republica Moldova, Germania, Canada şi China.

În zilele de 22 şi 23 martie a avut loc prima etapa a concursului, desfăşurată în Foaierul galben al ONB, cu acompaniament de pian. Participanţii au interpretat trei lucrări: o arie barocă, o arie la alegerea concurentului (dintre ariile reprezentative cântate de-a lungul carierei sale de baritonul Petre Ştefănescu-Goangă) şi o arie indicată de juriu din fişa de repertoriu propusă de candidat.

Juriul competiţiei – condus de muzicologul Grigore Constantinescu – a decis ca 14 dintre cei 27 de concurenţi să se prezinte la cea de-a doua etapa eliminatorie a concursului, ce se va desfăşura vineri, 25 martie, începând de la ora 13.00, în Foaierul Galben al ONB.

Cei 14 canidaţi pentru etapa a II-a sunt:

Alexandru Aghenie
Lavinia Mamot
Victoria Goia
Irina Baianţ
Marius Boloş
Nadejda Cerchez
Alexandra Tărniceru
Florentina Soare
Adrian Mărginean
Emanuela Pascu
Jean Kristof Bouton
Igor Ţurcan
Iurie Maimescu
Veronica Anuşca

Duminică, 27 martie, va avea loc în sala mare a ONB, cu acompaniament de orchestră, sub bagheta dirijorului Cristian Sandu, cea de-a treia etapă a concursului, urmată de decernarea premiilor şi de concertul laureaţilor.

Publicul are acces cu bilete la toate etapele concursului, informeaza comunicatul ONB.


Citeste mai multe despre   Material sustinut de Julius Meinl

Lori din Onești. Ador la Ploiești. Reportaj din culisele concertului Loredanei Groza

Care-i ideea? Ce se întâmplă cu artistul, nu orice artist, adevărat. Cum este Loredana Groza înaintea unui spectacol. Cum stăpânește necunoscutele? Inspirația pentru un nou concert în rutina unui turneu lung. Ore furate de somn, mereu cu valiza făcută. Vocea? Răcise. Și abia începuse “Ador”. Instalațiile video? Erau blocate între Constanța și Ploiești. Drumul era plin de răul vremii. Reportaj din turneul Ador, 11-25 martie 2018. Mâine veți citi un interviu cu Loredana Groza, luat în condiții de turneu.


149 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri