Horia Andreescu, un maestru al artei dirijorale romanesti, Zoli Toth, artist al formatiei Sistem, mai mult decat o vedeta in showbiz si Adrian Enescu, compozitor de muzica simfonica, jazz si film sunt invitati cu concertul simfonic "Domino" la Timisoara, pe 1 aprilie 2011, in Sala Mare a Filarmonicii Banatul. Concertul pentru percutie si orchestra "Domino" a fost prezentat, in premiera, in iunie 2010, la Sala Radio din Bucuresti, concert in care Zoli a cantat la 10 instrumente facand dovada personalitatii sale muzicale complexe.

Horia Andreescu , Zoli Toth si Adrian EnescuFoto: arhiva personala

In urma succesului inregistrat anul trecut in concertul de inchidere a stagiunii Orchestrei Nationale Radio, cei trei au fost invitati pentru un nou concert cu "Domino", la Timisoara. Lucrarea a fost compusa special pentru Zoli Toth, absolvent al Academiei de Muzica "Gheorghe Dima" Cluj-Napoca, de unul dintre cei mai apreciati compozitori romani ai momentului, Adrian Enescu.

"Domino" va deveni cu siguranta una dintre lucrarile de referinta pentru percutionistii profesionisti de pe intreg mapamond. Instrumentariul foarte divers, structura, armonia si nu in ultimul rand melodicitatea operei fac ca acesta lucrare sa fie speciala" a declarat Zoli Toth. Concertul din vara anului 2010 a avut un deosebit impact datorita valorosului dirijor Horia Andreescu, sub bagheta caruia orice muzica atinge perfectiunea.

Dupa succesul avut, solisti percutionisti importanti ai scenelor de concert doresc sa includa lucrarea lui Adrian Enescu in repertoriul lor.