Deja celebră în cele mai importante săli de concert din Londra, tânăra pianistă romana Alexandra Dăriescu susţine, pe 18 martie, un recital la Wigmore Hall, la Londra. Programul concertului va cuprinde partituri de Bartók, Schumann, Liszt, Wagner, Dutilleux şi Chopin. Pianista nu se află la primul recital la prestigioasa Wigmore Hall şi va reveni in sala de concert in data de 5 aprilie.

Pianista Alexandra DăriescuFoto: Arhiva personala

Potrivit ICR Londra, programul concertului de vineri, 18 martie, cuprinde Suita Op. 14 de Bartók; Tema cu variaţiuni pe numele "Abegg", Op. 1 de Schumann; Balada Nr. 2 S. 171 de Liszt; Wagner/Liszt, Liebestod din "Tristan şi Isolda"; Dutilleux, Preludiul nr. 3: "Le jeu des contraires"; Chopin, Sonata pentru pian Nr. 3 în Si minor, Op.58.

Născută în 1985, Alexandra Dăriescu a absolvit de curând studiile masterale la Guildhall School of Music & Drama, cu Ronan O'Hora. În anul universitar 2010/2011, artista beneficiază de o bursă acordată de aceeaşi instituţie. Reprezentată înca din 2008 de către Young Concert Artists Trust (YCAT), în 2010 Alexandra a participat la Verbier Festival Academy din Elveţia, câştigând prestigiosul premiu CUBS. Tot anul trecut, pianistei i-a fost acordată Diploma Ambasadorului pentru "Promovarea imaginii României". În 2010, artista concertat alături de faimoasele Royal Philharmonic Orchestra, Sinfonia ViVA şi Northern Chamber Orchestra. În 2008, Alexandra a câştigat prestigiosul Prix Maurice Ravel la Academie Internationale de Musique Ravel în Franţa. A oferit recitaluri la Wigmore Hall, Barbican, Leeds International Series, Jacqueline du Pré Music Building, the Bath, Leicester, Ribble Valley, Exeter International Festivals şi City of London Festival. Alexandra a debutat în Marea Britanie la Bridgewater Hall, în anul 2006, cu un concert transmis în direct de BBC Radio 3. Cariera sa include şi recitaluri în S.U.A., Italia, Franţa, Elveţia, Germania, Spania şi Republica Moldova, transmise la BBC Radio 3 şi Classic FM, radiouri şi televiziuni româneşti, precum şi la Nevada Radio, California.

Concertele pianistei Alexandra Dăriescu sunt susţinute de ICR Londra.