Secţia Germană a Teatrului Naţional „Radu Stanca” Sibiu prezintă marţi, 15 martie, ora 19:00, în premieră la Sibiu spectacolul „Jurnalul unui nebun / Tagebuch eines Wahnsinnigen” după N. V. Gogol. Evenimentul va avea loc la Sala Studio din spatele Casei de Cultură a Sindicatelor din Sibiu.

În „Jurnalul unui nebun/ Tagebuch eines Wahnsinnigen”, Wolfgang Kandler reuşeşte performanţa unui one-man show realizat ca un tur de forţă. Actorul austriac joacă scene monologate în care tensiunea creşte de la un episod la altul, reuşind să pună în registru o gamă largă de emoţii ce trec de la deznădejde şi furie la speranţă şi dragoste.

Adaptarea scenariului şi regia spectacolului sunt realizate de Daniel Plier, actor al Secţiei Germane. Acesta reuşeşte să pună în scenă un spectacol cu o structură bine definită, în care actorul are un grad sporit de libertate, iar jocul acestuia devine preocuparea principală. Muzica din spectacol se constituie ca un fundal ambiental care punctează, alături de proiecţiile video, caracterul frenetic al poveştii ce aduce în faţa publicului ideea unei existenţe zguduitoare în contextul golului creat între ceea ce suntem şi ceea ce dorim să fim.

„Jurnalul unui nebun / Tagebuch eines Wahnsinnigen” este cea de-a patra premieră din această stagiune la Secţia Germană a Teatrului sibian. Spectacolul este prezentat în limba germană cu traducere simultană în limba română. Durata spectacolului este de o oră, iar preţul unui bilet este de 10 lei, respectiv 5 lei cu reducere. Biletele au fost puse în vânzare la agenţia teatrală din Bvd. Nicolae Bălcescu nr. 17 şi online pe bilete.sibfest.ro. Următoarea reprezentaţie a spectacolului este programată marţi, 22 martie, ora 19:00, informeaza institutia de teatru.