Cvartetul Arcadia, laureat al concursului de la Hamburg, după recentul succes obţinut pe scena londoneză a Wigmor Hall, va sustine un concert la Palatul Mogosoaia. Duminică 20 martie, de la ora 17,00, în Sala Scoarţelor din incinta palatului vor răsuna opusuri de George Enescu şi Bela Bartok, doi creatori de la a căror naştere se împlinesc 130 de ani.

Concertul se înscrie în cadrul Stagiunii "Muzica la Palatele Brâncoveneşti", ediţa a III a, eveniment organizat de Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti.

Cvartetul Arcadia este compus din:

Răsvan Ionuţ Dumitru – vioară

Ana Bogăţilă – vioară

Traian Boală – violă

Török Zsolt – violoncel

Cvartetul Arcadia a luat fiinţă în 2006 şi s-a perfecţionat cu muzicieni renumiţi precum Avo Kouyoumdjian, György Kurtág, Anner Bylsma, Vera Beths, Ferenc Gábor, Ferenc Rados, Ferenc László şi cu membri ai unor formaţii camerale prestigioase: Cvartetul Transilvan, Ad Libitum şi Voces (România), Alban Berg (Austria), Orlando (Olanda), Bartók (Ungaria), Artis (Austria) şi Prazák (Cehia). Cvartetul Arcadia a participat la cursurile de măiestrie susţinute de Cvartetul Belcea, în cadrul rezidenţiatului iniţiat de Institutul Cultural Român, în perioada 2007-2009.

Cvartetul Arcadia a sustinut concerte in tara si strainatate activitatea ansamblului fiind încununată de numeroase premii la competiţii naţionale şi internaţionale: Premiile Mozart, Sysound şi Ferdinand Weiss la Cluj-Napoca (2006 şi 2007), Premiul II (Premiul I nefiind acordat) la Gianni Bergamo Classic Music Award (Lugano, Elveţia, 2009), iar la Concursul Internaţional de Muzică de Cameră de la Hamburg (2009) a primit Premiul I, Premiul Brahms şi Premiul Mendelssohn. În 2009, Cvartetul Arcadia a devenit membru al Academiei Europene de Muzică de Cameră.

Pentru concertele de la Palatul Mogoşoaia, organizate de Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti, opţional, se va asigura transport de la Piaţa Chibrit, staţia de metrou 1 mai, preţul unei călătorii dus-întors fiind de 6 lei. Microbuzele spre Palatul Mogosoaia vor pleca la ora 16. Intrarea publicului este liberă.