Miercuri, 9 martie, de la ora 18:00, la sediul Bancii Mondiale din Bucuresti va avea loc vernisajul expozitiei Digital Daisy Dress a artistei Sabina Tupan. Inceputul primaverii si luna feminitatii se intalnesc in aceasta expozitie incitanta, care cuprinde tablouri inspirate din zona urbana, purtand teme cu incarcatura personala si referinte frecvente la universul feminitatii sau la existenta cotidiana. De asemenea, in cadrul expozitiei vor fi proiectate doua scurtmetraje experimentale ale artistei, permanent interesata de noi modalitati de comunicare cu publicul.

Expozitie Sabina TupanFoto: arhiva personala

Sabina Tupan afirma: „Imi tratez lucrarile intr-o maniera libera si jucausa, care imi permite sa imi confrunt gandurile ce ma apasa. Este o colaborare, sa zicem, intre mine, ca observator, si copilul ratacit in mintea mea, a carui prezenta imi ridica niste semne de intrebare, privind prezentul si trecutul meu. Aceasta dualitate poate fi observata in lucrarile mele, ironia si amuzamentul fiind cele ce indulcesc mesajul.”

Sabina Tupan este studenta la sectia Print and Digital Media din cadrul University for the Creative Arts (Canterbury, Marea Britanie) si, in prezent, urmeaza un curs Media la Universitatea ZHdk (Zurich, Elvetia), in cadrul programului Erasmus Exchange. Ea combina in lucrarile sale artistice diverse tehnici: pictura, graffiti, mixed media, manipulare digitala, colaj, fotografie (digitala si pe film), video si performance art. Sabina Tupan a participat la expozitii colective in Kaln, Germania (workshop-ul „Graffiti Exchange”), Bucuresti („Picture the Urban” / „Street Heroes”, „Various Artist Collection” – Club Fabrica), Canterbury („Make Art Loud” – Canterbury Festival, „Fast Art” si „Print and Digital Media” – galeria University for the Creative Arts).

La vernisajul de pe 9 martie, expozitia Digital Daisy Dress va fi prezentata de profesorul artistei, Iuri Isar, membru al Uniunii Artistilor Plastici din 1990, personalitate marcanta a graficii romanesti, cu numeroase expozitii in tara si in strainatate. Criticul de film Mihai Fulger va vorbi despre scurtmetrajele artistei. Sabina Tupan va avea o inedita interventie live din Elvetia, dialogand cu publicul pe marginea expozitiei.

Lucrarile expuse vor putea fi vizionate de publicul interesat pana la sfarsitul lunii martie.