Un concert susţinut de clavecinistul Erich Turk va deschide, vineri seară, la Sala Bizantină a Palatului Cercului Militar Naţional cea de-a doua ediţie a Stagiunii de Muzică Veche Bucureşti, a anunţat, miercuri agenţia Medieval Praxis. In cadrul stagiunii Muzică Veche Bucureşti publicul meloman are ocazia sa asculte sonoritati mai putin intalnite in salile de concerte cum ar fi cele ale epocilor Medievală, Renascentistă sau Barocă.

În cadrul concertului - o invitaţie în fascinanta lume a instrumentelor cu claviatura din perioada barocului - clavecinistul Erich Turk propune o călătorie în Europa secolelor XVI-XVIII, acompaniată de creaţiile lui Frescobaldi, Sweelinck, d'Anglebert, Couperin,Bach, Haydn.

Biletele sunt disponibile prin reţeaua Eventim în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, librăriile Humanitas şi online pe www.eventim.ro.

Potrivit organizatorilor, încă de la ediţia trecută, stagiunea a beneficiat de prezenţa unor invitaţi importanţi precum Neagu Djuvara şi Grigore Leşe şi a devenit o constantă pe agenda publicului dornic de evenimente artistice de calitate.

Inca de la infiintare, in 2005, agenţia Medieval Praxis şi-a propus să vină în întâmpinarea iubitorilor de muzică cultă, în special de muzică veche. Printre cele mai importante realizări ale agenţiei, pe lângă Festivalul de Muzică Veche Bucureşti (ediţiile 2006-2010), se numără organizarea Festivalului şi Târgului de Artă Medievală Bucureşti, Festivalului Mediaş - Cetate Medievală, Tabăra Medievală pentru copii, diverse conferinţe şi evenimente de afaceri.