Florin Piersic este, de ieri, primul roman care are o stea pe Walk of Fame-ul autohton din Piata Timpului (langa magazinul Cocor din centrul Capitalei). Cu verva obisnuita, Florin Piersic a multumit pentru "premiu", adaugand ca el primeste "mereu premii, dar niciodata premii in bani", le-a spus de mai multe ori, in gluma, celor prezenti "Nu aplaudati, ca va spun eu cand e momentul", a promis in cateva randuri "Si cu asta chiar termin", pentru ca apoi sa revina cu "Daca nu va povestesc si asta, is prost", si-a amintit cum a fost la un pas sa vina pe lume intr-un cinematograf si si-a dat intalnire cu publicul la steaua din Piata Timpului, pe care a promis ca va veni "sa o pupe" in fiecare zi.

Florin PiersicFoto: Agerpres

Urmand modelul celebrei Walk Of Fame din Los Angeles, proiectul din Piata Timpului ("pus la cale" de Teatrul Metropolis, Asociatia de Turism Bucuresti si Cocor) va deveni un punct de referinta pentru cultura romana prin gazduirea stelelor ce omagiaza actori romani consacrati. Alegerea lui Florin Piersic pentru inaugurarea Walk of Fame-ului romanesc a fost realizata in urma unui studiu desfasurat pe site-ul cinemagia.ro. Urmatorul "proprietar" al unei stele pe Walk of Fame-ul romanesc va fi Victor Rebengiuc.

Fragmente din "discursul" lui Florin Piersic:

  • "Nu mai imi spuneti si mai ales nu-mi spuneti . Urasc cuvantul asta pentru ca atunci cand eu am avut ocazia sa-l intalnesc pe marele Tudor Arghezi, cand am fost la Martisor si am dat mana cu Tudor Arghezi, mi-a spus . "
  • "Eu nu fac parte dintre maestri, ci dintre cei care au o stea aici si o stea in frunte."
  • "Aleea celebritatilor... Doamnelor, domnilor, dragii mei... orice, dar celebru sa nu ma faceti pentru ca nu sunt nici Charlie Chaplin, nici Greta Garbo, nici Liz Taylor, nici Richard Burton... Aia sunt celebri, Stan si Bran. Eu... o prapastie mare si dupa care urmez eu. Clar, sunt Mitica al Bucurestiului. Cand aud ardelenii asta zic ."
  • "Nu aplaudati, ca va spun eu cand e momentul".
  • "Primarul Clujului, Sorin Apostu, a luat initiativa acum cateva luni ca Cinematograful cel mai mare din Cluj - Republica - sa se cheme Cinematograful Florin Piersic. E cel mai frumos moment al vietii mele si acesta, si acela, s-au petrecut unul dupa altul."
  • "Intr-o zi am sa fiu si eu, ca si multi colegi de-ai mei pe care i-am iubit, o sa fiu undeva intr-o stea. Si atunci sa va aduceti aminte ca v-am spus asta: mama mea, acum 75 de ani, pe ziua de 26 ianuarie, fiind in cinematograful care azi imi poarta numele, la un moment dat, in timpul filmului, i-a spus tatalui meu: Stefane, cred ca nasc. Deci eu de fapt am batut la portile vietii intr-un cinematograf."
  • "E asa cald afara, nu vreti sa mai stam de vorba?"
  • "Steaua asta in fiecare zi am sa vin, am s-o pup, si daca dumneavostra aveti vreme, va dau cafele, va cumpar de la librarie carti, veniti sa va intalniti cu mine, pentru ca nimic in viata asta nu iubesc mai mult decat oamenii din jurul meu, imi iubesc publicul."
  • "Margelatu al meu are o cafenea in cinematograful din Cluj, care se cheama . Veniti la Cluj si spuneti acolo . Si atunci o sa beti cafele cu pretul dublu."
  • "Daca nu va spun asta, is prost. Am fost invitat de Pasti in Republica Moldova, dar nu oficial, ci de presedinte. Si m-am dus, si seara m-am dus la Biserica si-am inconjurat Biserica de 3 ori, am cantat si seara am ajuns acasa la presedintele Republicii Moldova.
  • "M-a intrebat o domnisoara - foarte buna intrebare - cine as vrea sa ma urmeze. Oricare din actorii nostri - zice ca Victor Rebengiuc, prietenul meu, si partener - foarte rar mi-a fost partener, va fi cel care urmeaza."
  • "Doamnelor, domnilor, daca v-ati plictisit imi pare foarte bine, pentru ca trebuia sa stiti de la inceput, cei care ati venit aici, n-o sa plecati sanatosi."