Editia a saptea a festivalului itinerant de cultura şi mancare Transilvania Fest se va desfasura in judetul Alba. Dupa o cercetare de 4 luni, festivalul stabileste orasul Blaj ca locatie pentru 2011.

Transilvania Fest este un festival de cultura si mancare care promoveaza traditiile, cultura si punctele forte din zona omonima. In 2008 festivalul, pe atunci numit Turda Fest, devine itinerant, pentru a putea astfel sa promoveze Transilvania din diverse puncte ale acestei regiuni. Principiul de lucru este cel al rotatiei, in fiecare an fiind randul altei localitati transilvanene sa aiba parte de

beneficiile unui asemenea proiect, derulat atat pe termen scurt cat si pe termen mediu si lung.

"Dupa ce ultimele doua editii ale festivalului s-au desfasurat in judetele Cluj si Sibiu, am ales prin principiul rotatiei, dintre toate judetele Transilvaniei, judetul Alba. Dupa patru luni de cercetari, ne bucuram ca am gasit gazda editiei din 2011: municipiul Blaj, un oras ospitalier si ofertant din punct de vedere cultural şi logistic". a declarat Rares Craiut, directorul festivalului.

Transilvania Fest 2011 se va desfăsura în perioada 29-31 iulie pe Câmpia Libertătii din Blaj . Festivalul, ca eveniment derulat pe trei zile, se doreste a fi doar „vârful aisbergului”: promovarea unor manifestări specifice si aducerea de turisti si cumpărători.