Aniversarea nasterii marelui poet roman Mihai Eminescu va fi marcata de ICR Budapesta prin intermediul e-mailului. La fel ca si anul trecut ICR Budapesta va face cunoscut evenimentul de pe 15 ianuarie prin transmiterea a peste 500 de mesaje prin intermediul e-mailului catre publicul maghiar de la Budapesta si Seghedin.

Acest e-mail aniversar va conţine poemul „Dintre sute de catarge” în limba română alături de patru dintre cele mai importante tălmăciri în limba maghiară, în traducerea poeţilor: Sándor Kányádi, Zoltán Jékely, Sándor Kacsó şi Zoltán Franyó.

Mesajul aniversar transmis anul trecut a continut doua portrete ale lui Eminescu: cel de tinerete, simbolic pentru imaginea poetului romantic si cel cunoscut in epoca, al unui Eminescu grav, dezamagit de lume. Portretele au fost insotite de texte ale publicistului Eminescu, care ilustreaza gandirea politica si economica a acestuia, de o surprinzatoare actualitate.

Prin aceasta modalitate aleasa de ICR Budapesta se incearca apropierea publicului maghiar de opera poetului Mihai Eminescu.