Compozitoarea Liana Alexandra a murit luni dimineata, a informat Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania (UCMR), transmite Agerpres.

Potrivit sotului artistei, Serban Nichifor, sicriul cu corpul neinsufletit al compozitoarei, va fi depus, joi, intre orele 10.00 - 13.00, la sediul UCMR, urmand ca inmormantarea sa aiba loc in aceeasi zi, la Cimitirul Sf. Vineri din Capitala.

Nascuta in anul 1947, Liana Alexandra, doctor in muzicologie, a fost profesor la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti. Si-a facut studiile la Bucuresti in perioada 1965 - 1971, cu Tudor Ciortea, Tiberiu Olah, Emilia Comisel, urmand mai tarziu cursuri la Weimar si Darmstadt. In creatia sa se regasesc opusuri vocal simfonice, concertante, simfonice, corale, camerale. A fondat, in anul 1990, impreuna cu Serban Nichifor, Duo Intermedia. Liana Alexandra a obtinut mai multe premii ale UCMR, precum si distinctii oferite de institutii din SUA, Germania, Israel, Marea Britanie, Mexic, Elvetia.

A fost prim-vicepresedinta a Asociatiei Culturale Romania - Israel, membra a societatilor 'Frau und Musik', GEMA, a Conferintei europene pentru promovarea muzicii noi.