A devenit deja traditie ca Opera Nationala Bucuresti (ONB) sa ofere publicului un moment unic in noaptea trecerii dintre ani. În 2010, pentru al cincilea an consecutiv, spectatorii se vor bucura de o seara speciala, îmbinând muzica clasica, o reprezentatie artistica de calitate, o distributie de exceptie, urmate – pentru cei care aleg sa îsi petreaca noaptea de Revelion la ONB - de cina festiva, tombola, foc de artificii si alte surprize. Întregul eveniment este reunit sub titlul „Maratonul Revelionului la Opera Nationala Bucuresti”, devenit în noiembrie 2010 marca înregistrata.

Spectacolul propus în acest an publicului este celebra opereta compusa de Johann Strauss-fiul, „Liliacul”, o productie (scenografie si regie) a celebrului teatru liric londonez Royal Opera House (Covent Garden). Din distributie vor face parte artistii: Marian Pop, Crina Zancu, Petre Burca, Antonela Bârnat (debut), Lucian Corchis, Daniel Filipescu, Mihaela Stanciu, Vasile Chisiu, Simona Neagu, Alin Mânzat. Rolul lui Frosch va fi interpretat de Pavel Bartos, actor al Teatrului Odeon.

Baritonul Marian Pop, solist de talie internationala care va interpreta rolul lui Eisenstein, a fost aplaudat pe scene din strainatate precum: Florida Grand Opera, Michigan Opera Theatre, Opera din Philadelphia, Teatrul din Basel, Staatsoper Stuttgart, Vienna Staatsoper s.a.

Momentele de balet vor fi interpretate de Laura Blica-Toader, Vlad Toader, Monica Petrica. Solistii vocali, balerinii, orchestra si corul ONB – coordonat de maestrul Stelian Olariu – vor evolua sub bagheta dirijorului Vlad Conta. Pe lânga artistii mentionati, la fel ca în fiecare an, o serie de invitati surpriza vor participa la "Balul printului Orlofsky" din actul al II-lea.

Spectacolul va începe la ora 18.00. Biletele s-au pus în vânzare la casa de bilete a Operei Nationale Bucuresti si pe site-ul www.bilet.ro, informeaza ONB.