Concertul Extraordinar de Craciun susţinut de Orchestra Naţională Radio şi soliştii Alexandru Tomescu, Horia Mihail şi Răzvan Suma, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare va avea loc vineri, 17 decembrie, la Sala Radio, informeaza Orchestrele şi Corurile Radio.

Programul pregătit pentru eveniment cuprinde Introducere şi Rondo capriccioso pentru vioară şi orchestră de Saint-Saens, Moment muzical pentru pian şi orchestră de Nicolae Kirkulescu, Elegie în do minor, op. 24 pentru violoncel şi orchestră de G. Fauré, Uvertura la opera Liliacul de J.Strauss, Suita din baletul Spărgătorul de nuci de P.I Ceaikovski şi Uvertura la opereta Candide de Bernstein.

Alexandru Tomescu, Horia Mihail şi Răzvan Suma, membrii formaţiei Romanian Piano Trio, sunt reprezentanţii unei noi orientări în rândul tinerilor cu studii în străinătate - alegerea de a fructifica în România cunoştinţele şi experienţa dobândite peste hotare. Buni cunoscători şi cu o vastă experienţă în muzica de cameră, cei trei artişti au decis să formeze un trio permanent, ideea care îi uneşte fiind, pe lângă pasiunea lor reală pentru acest gen, dorinţa de a prezenta melomanilor un repertoriu larg, în bună măsură neexplorat, într-o viziune nouă şi personală.

Unul dintre cei mai carismatici şi talentaţi dirijori din România, Tiberiu Soare şi-a început cariera în urmă cu 11 ani, urmând de atunci un traseu ascendent. A dirijat majoritatea orchestrelor filarmonice şi teatrelor de operă din ţară şi a susţinut turnee în străinătate. Distins cu numeroase premii, în prezent, Soare este dirijor al Operei Naţionale, iar sub bagheta sa au evoluat numeroşi artişti de seamă.