Sambata, 18 decembrie, de la ora 19.00, la Ateneul Roman, va avea loc un recital sustinut de violonista Clara Cernat si pianistul si compozitorul Thierry Huillet. Impreuna cu invitatii lor – Aljaz Begus (clarinet), Mirabela Dina (pian), Lucile Duran (vioara), Petru Iuga (contrabas), Aida Carmen Soanea (viola), Philippe Spiesser (percutie), Sandrine Tilly (flaut), Damien Ventula (violoncel), cei doi muzicieni propun, in cel de-al treilea concert al Stagiunii camerale ICR la Ateneu, un program de sarbatoare, cu lucrari semnate de Tudor Ciortea, George Enacovici, Ciprian Porumbescu si Thierry Huillet.

Programul concertului va contine urmatoarele lucrari: Tudor Ciortea – Suita pentru vioara si pian pe teme populare din Bihor, George Enacovici – Patru jocuri oltenesti pentru vioara si pian, Ciprian Porumbescu / Thierry Huillet – Balada / aranjament pentru 10 instrumente, Thierry Huillet, „Carnavalul padurii”, suita de dansuri pentru 10 instrumente.

Reprezentanta a scolii romanesti de vioara, Clara Cernat s-a impus in peisajul tinerilor virtuozi romani la varsta de 16 ani. Inregistrarile sale pentru Radio Romania au intrat in Fonoteca de aur si i-au adus cele mai inalte distinctii din partea Academiei de Muzica din Bucuresti. In 1994 a fost aleasa printre cele opt mari talente ale Europei pentru a se perfectiona cu maestri recunoscuti ai scenei muzicale internationale. Alaturi de pianistul si compozitorul Thierry Huillet, artista a sustinut concerte in Franta, Spania, Anglia, Malaiesia, Germania. Clara Cernat preda in prezent la Conservatoire National de Région de Toulouse si la Centre d’Enseignement Supérieur de Musique de Toulouse.

Muzicianul francez Thierry Huillet a debutat pe scena internationala obtinand Marele Premiu la Concursul International de Pian Robert Casadesus la Cleveland (SUA). A sustinut concerte in toata lumea ca solist sau alaturi de mari orchestre: Cleveland Orchestra, Tokyo Metropolitan Orchestra, RAI, OPPL, Philharmonique de Lille, Orchestre National du Capitole. Creatiile sale au fost interpretate in Franta, Grecia, Anglia, Spania, Brazilia, Germania, Slovenia, Italia, Elvetia, Argentina, concertele sale fiind transmise de principalele canale radio europene. Profesor la Conservatoire National de Région de Toulouse si la Centre d’Enseignement Supérieur de Musique de Toulouse (Franta), Thierry Huillet este adesea invitat sa sustina masterclass-uri sau ca membru al juriului la diferite concursuri internationale de pian. In anul 2000, Thierry Huillet a fost ales de Consiliul Europei ca interpret al versiunii oficiale a Imnului Europei.

Pretul biletelor este de 18 lei (categ I), 16 lei (categ II), 10 lei (elevi, studenti, pensionari).