Corul de cameră „Preludiu” va susţine un concert extraordinar de colinde şi cântece de Crăciun la Sala Radio, luni 20 decembrie de la ora 19.00. Concertele de Crăciun ale Corului „Preludiu” al Centrul Naţional de Artă „Tinerimea Română” au devenit deja o tradiţie. Rafinamentul interpretării, frumuseţea repertoriului abordat, charisma şi umorul dirijorului Voicu Enăchescu, care de multe ori renunţă la postura sobră a conducătorului tradiţional de cor, în favoarea uneia mai relaxată şi mai apropiată de public – iată „ingredientele” unui concert de succes, gata să recreeze magia Crăciunului, de neratat pentru iubitorii artei autentice de cea mai înaltă calitate.

De la apariţia sa şi până în prezent formaţia a parcurs un drum ascendent, care a consolidat cu fiecare concert, an după an, prestigiul coralei. Mereu primenit, trecând de la statutul de cor de amatori la cel de formaţie profesionistă, „Preludiu” îşi aduce o deosebită contribuţie la transmiterea actului artistic în rândurile publicului meloman din România şi din străinătate, remarcându-se prin măiestria sa interpretativă prin prospeţimea şi, în acelaşi timp, prin maturitatea sa. Secretul rezidă, desigur, în talentul şi muzicalitatea nativă a coriştilor, dublate de aprofundate studii muzicale, dar, fără îndoială, trebuie căutat şi în muzicalitatea, rafinamentul şi deosebitul simţ artistic al dirijorului.

Potrivit Romania Cultural, repertoriul Corului de cameră „Preludiu” este vast, cuprinzând peste 350 de lucrări de muzică preclasică, clasică şi romantică, colinde de Crăciun şi cântece religioase, muzică românească şi cântece din muzica popoarelor, lucrări din literatura contemporană, lucrări vocal-simfonice. Este de menţionat că toate aceste piese sunt interpretate în limba lor originară.

În cei 38 de ani de activitate (corul a fost înfiinţat în anul 1972), „Preludiu” a realizat circa 250 de înregistrări radio şi t.v., un disc „Electrecord” şi trei C.D. (Colinde şi cântece de Crăciun, Muzica bizantină în cultura românească, Maeştri ai artei corale româneşti). De la apariţia sa, formaţia a prezentat mai mult de 2.000 de concerte pe marile scene din România şi din străinătate, în cursul celor peste 80 de turnee efectuate în 26 de ţări din Europa, America şi Asia, fiind laureată la mai multe festivaluri internaţionale (Pardubice, Nitra, Barcelona, Celje). Corul de cameră „Preludiu” şi dirijorul Voicu Enăchescu au primit, cu ocazia ediţiei a XIII-a a Festivalului Internaţional „George Enescu” (1995), „Premiul pentru excepţionalul program prezentat”, distincţie acordată de Uniunea Interpreţilor, Coregrafilor şi Criticilor Muzicali din România.

Biletele, cu preţuri cuprinse între 10 şi 20 lei, se pot procura de la casa de bilete a salii Radio sau prin reteaua Eventim.ro