Cum decembrie e luna colindatului, Ducu Bertzi isi va lua chitara cu el si va umbla in lung si-n lat pentru a aduce colinda aproape de oameni. Il va avea alaturi pe violonistul Mihai Nenita. „Practic, noi am inceput a colinda inca din noiembrie, cand am fost primiti cum nu se poate mai frumos de publicul din Balti (Moldova), Ismail (Ucraina) si Sf.Gheorghe. In aceste concerte am marcat doua sarbatori importante: Ziua Nationala a Romaniei si apropierea Craciunului”, declara artistul. Turneul de colinde ii va purta pe cei doi in orase precum Bacau, Bucuresti, Pucioasa, Pascani, Cluj, Rosiorii de Vede, Calarasi, Salistea Sibiului, dar si peste hotare, la Paris (sediul Unesco) si la Londra (sediul ICR).

Cele 16 spectacole se vor desfasura atat in aer liber, cat si sali de spectacole, special gatite pentru intampinarea uneia dintre cele mai frumoase sarbatori: Craciunul. Nu in ultimul rand, in aceasta perioada folkistul va aduce bucuria si spiritul Craciunului si in sufletele celor din asezamintele de batrini, dar si persoanelor asistate social.

„Odata cu apropierea sarbatorilor de iarna, cu totii simtim nevoia sa fim mai buni, sa ascultam un colind si sa ii avem aproape pe cei dragi. Craciunul este atat o sarbatoare a sufletului – pe care trebuie sa-l hranim cu o colinda frumoasa, cat si a familiei – pe care trebuie sa o avem aproape. Haideti ca de Craciun sa incercam sa aducem linistea si bucuria in casele noastre”, e de parere Ducu Bertzi.