Premiera spectacolului „Crăiasa zăpezii”, balet pentru copii după povestea lui Hans Christian Andersen, pe un colaj muzical din creatia compozitorului suedez Hugo Alfvén va avea loc duminică, 5 decembrie 2010, de la ora 11:00, în foyerul galben al ONB.

Premiera cu spectacolul „Crăiasa zăpezii”Foto: Opera Nationala Bucuresti

Regia şi coregrafia spectacolului sunt semnate de Maria Popa, iar scenografia de Andreea Koch. Colajul muzical este realizat de Alexandru Istrate.

Din distribuţie fac parte tineri solişti de balet, colaboratori ai Studioului Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” (SEOB): Carmen Lupei, Andrei Dolcoş, Luminita Dincă, Cristina Osiceanu, Reina Amasaku, Tudor Mihai Mezei, precum şi elevi ai Liceului de coregrafie Floria Capsali.

Cei mai tineri spectatori sunt invitaţi să urmărească minunata călătorie a unei fetite pe nume Gerda până la palatul Crăiesei zăpezii de la Polul Nord, în încercarea de a-l găsi pe prietenul său Kay si de a-l scoate de sub vraja Crăiesei. Sfătuită si ajutată de elementele naturii, Gerda reuseste să-l găsească si să-i redea libertatea, topindu-i cu lacrimile ei bulgărele de gheată din inimă.

Prin acest spectacol, coregrafa Maria Popa îsi propune să ne aducă aminte tuturor de farmecul adevăratelor povesti ale copilăriei, depăsind însă limitele baletului clasic si folosind mijloace moderne de expresie corporală - vom vedea astfel în scenă patinatori si acrobati. De asemenea, efectele de lumină si proiectiile vor sugera diferitele tablouri ale povestii si situatiile prin care trece Kay în călătoria sa si vor construi un spectacol modern, pentru copiii zilelor noastre.

Următoarele reprezentatii cu spectacolul „Crăiasa zăpezii” vor avea loc pe 8 si 30 ianuarie 2011, anunta SEOB.

Spectacolul este realizat de Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” (SEOB) din cadrul Operei Naţionale Bucureşti (ONB).