Spectacolul „The Land of Dreams”, creat de Cristina Iusan, absolventă a cursurilor de Master în coregrafie va fi prezentat, in premiera, pe scena Operei Nationale Bucuresti, miercuri, 1 decembrie 2010, de la ora 18:30 în foyerul galben al ONB. In viziunea artistei, The Land of Dreams, este un spectacol-călătorie in care autoarea face o paralelă contrastantă între două lumi: lumea reală, reprezentata de o gară si lumea ideală, cea a gândurilor.

Potrivit autoarei spectacolului: „Toti oamenii care sosesc într-o gară au un destin propriu, dar care poate fi schimbat în orice clipă, accidental sau voit. Parcursul vietii noastre se poate schimba în functie de locul în care mergem, de oamenii pe care îi întâlnim, de cei de care ne despărtim. Călătoria spre care se îndreaptă personajele din acest scenariu este una precisă. Fiecare alege unde merge si de ce, pentru a ajunge la destinatia finală. Aceasta gară reprezintă lumea de consum în care trăim, punctul de întâlnire a identitătilor, conexiunea între oameni, locul unde se schimbă destine, locul unde se creează noi legături. Noi ne îndreptăm spre pierderea propriei naturi umane. Astfel m-am gândit să creez o paralelă contrastantă între cele două lumi: lumea reală din gară si lumea ideală, cea a gândurilor”.

Din distribuţie fac parte: Răzvan Rotaru, Florentin Munteanu, Sergiu Marocico, Simona Mandache, Cristina Iusan, Bianca Patrichi, Camelia Sava, Galina Bobeicu.

Scenografia spectacolului este semnată de Andrada Chiriac. Lumini: Cristian Minculescu. Sunet: Irina Filote.

Spectacolul este realizat de Studioul Experimental de Operă şi Balet „Ludovic Spiess” (SEOB) din cadrul Operei Naţionale Bucureşti, în colaborare cu UNATC – Facultatea de Teatru, Secţia Coregrafie, in cadrul proiectului manageriat artistic de Coordonatorul Companiei de balet a Operei Naţionale Bucureşti, Simona Şomăcescu, proiect dedicat tinerilor coregrafi.

Cristina Iusan a absolvit în anul 2010 cursurile de Master la Universitatea de Artă Teatrală si Cinematografică I.L.Caragiale din Bucuresti. THE LAND OF DREAMS este spectacolul său de disertatie, cu care a luat DIPLOMA pentru Cel mai bun coregraf si cel mai bun spectacol.

În prezent este studentă la Universitatea de Arte din Târgu-Mures, la Master actorie, anul II si preparator universitar la sectia de coregrafie a aceleasi institutii.

Alte spectacole proprii sunt Auditia - UNATC, Noi cu Noi – Teatrul Scena.

Cristina Iusan a fost interpret – dansator în următoarele spectacole: DUENDE - coregrafia Ligia Matei (Teatrul Nottara), COPIILE SI COPIII - coregrafia Mihaela Culda (UNATC), POKER FACE – coregrafia Ligia Matei (Teatrul Nottara, Studioul Perinetti), AȘTEPTAREA - coregrafia Simona Mandache (UNATC). A fost interpret, dansator si actor în spectacolele: EU – adaptare după Istoria religiilor, regia Liviu Pancu (Teatrul Scena), ÎN MIJLOCUL LOR DOARME EA - regia Mihai Vântu (Teatrul Scena), ORFEU SI EURIDICE - regia Alexandru Darie (Teatrul Bulandra), THE GLORY OF LIVING – regia Marius Oltean (Teatrul Studio Târgu Mures), CABARET - regia Radu Olăreanu (Teatrul Studio Târgu Mures).