Norman Manea, unul dintre cei mai apreciati prozatori si eseisti romani, profesor de literatura europeana si „writer in residence” la Bard College, New York, a sosit ieri dupa-amiaza in Romania. Vizita scriitorului este ocazionata de lansarea celor mai noi aparitii editoriale din seria de autor pe care Editura Polirom a initiat-o in 2008, precum si a volumului Laptele negru, publicat recent la Editura Hasefer.

Norman Manea la BucurestiFoto: Polirom

Seria evenimentelor organizate cu ocazia vizitei lui Norman Manea – cel mai tradus autor de limba romana – la Bucuresti debuteaza miercuri, 17 noiembrie, cu lansarea celor mai noi aparitii editoriale (Vizuina, Curierul de Est. Dialog cu Edward Kanterian, Variante la un autoportret, Anii de ucenicie ai lui August Prostul si Plicul negru) din seria de autor pe care Editura Polirom a initiat-o in 2008, precum si a volumului Laptele negru, publicat recent la Editura Hasefer.

Evenimentul are loc in cadrul „Serilor Observator cultural” si se va desfasura la Libraria Carturesti din cadrul Institutului Francez. Alaturi de Norman Manea, la lansare vor participa: Carmen Musat, Ovidiu Simonca, Paul Cernat, Daniel Cristea-Enache, Bedros Horasangian, Silviu Lupescu si Stefan Iures. Evenimentul este organizat de Editura Polirom, Institututul Francez si Ambasada Frantei in Romania.

In afara evenimentului de miercuri seara, pe parcursul sederii in Romania, Norman Manea va participa la o masa rotunda organizata la Tirgul de Carte Gaudeamus (vineri, 19 noiembrie, ora 18.30, la Bursa de contacte 3.20), va sustine un dialog cu Edward Kanterian la Facultatea de Litere din cadrul Universitatii din Bucuresti (joi, 18 noiembrie, ora 18.00, la Sala de Lectura) si va participa la Cafeneaua critica (marti, 23 noiembrie, ora 18.30), informeaza Editura Polirom