Teatrul Metropolis va invita joi, 18 noiembrie, la ora 19:00, la premiera spectacolului "Nebuna din Chaillot", in regia lui Alice Barb, un spectacol care aduce impreuna pe scena, pentru prima data, patru mari doamne ale teatrului romanesc: Dana Dogaru, Ileana Stana Ionescu, Alexandrina Halic si Irina Petrescu. Noiembrie inseamna pentru Teatrul Metropolis implinirea a 3 ani de existenta, motiv pentru care aceasta luna aniversara este dedicata premierelor.

Imagine din "Nebuna din Chaillot"Foto: Teatrul Metropolis

Din distributie mai fac parte Meda Victor, Corina Moise / Ana Ularu, Crina Semciuc, Ana Craciun, Romeo Pop, Dan Astilean, Claudiu Stanescu, Eugen Racoti, Gabriel Costin / Serban Gomoiu, Daniel Popescu, Vlad Corbeanu, Marius Dragus / Cristian Avram, Mihai Mos, Rudi Rosenfeld, Lucian Iftime, Alin State / Oleg Apostol si Gigi Iordache.

''O poveste despre triumful binelui asupra raului. Evident, fantezie!'' - spune chiar autorul, Jean Giraudoux, in motto-ul piesei ''Nebuna din Chaillot'': "Este suficient sa apara o singura femeie luminata si excentrica pentru ca nebunia lumii sa piara".

Dar nu intotdeauna omul este nebun, ci situatiile si legile ce-l inconjoara. O concentrare uriasa de valori politice, ecologice, etnologice, psihologice si nu in ultimul rand, poetice. Un spectacol care ne vorbeste despre puterea iubirii. Iubirea pentru cel de langa noi, iubirea pentru umanitate. Suntem in citadela pariziana a corporatiilor agresive, Piata Chaillot, unde un multimilionar, un baron, un broker si un prospector afla ca piata si intreg Parisul se afla pe o punga de petrol. Aurul negru, salvare sau amenintare? Cu siguranta, o miza pentru afaceri profitabile. Dar si o alegorie la adresa bombei atomice ce pindea omenirea in pragul celui de-al doilea razboi mondial. O contesa excentrica, luata drept nebuna, li se va opune.

O propunere regizorala moderna, un spectacol-eveniment semnat de Alice Barb, care ne vorbeste, cu umor poetic, dar si luciditate, despre criza financiara actuala.

Piesa, opera postuma a lui Jean Giraudoux, a fost reprezentata pentru prima oara la Theatre de l'Athenee, pe 22 decembrie 1945, fiind montata de Louis Jouvet dupa intoarcerea acestuia din Statele Unite ale Americii.