Luna noiembrie inseamna pentru Teatrul Metropolis implinirea a 3 ani de existenta, motiv pentru care aceasta luna aniversara este dedicata premierelor. Sambata 6 noiembrie, la orele 18.00 si duminica 7 noiembrie, orele 11.00, Teatrul Metropolis va asteapta la premiera nationala a spectacolului "Functionarii", care deschide seria premierelor, programate cu ocazia celebrarii teatrului.

Prezent in cadrul Festivalului National de Teatru, spectacolul Functionarii, dupa A.P. Cehov, face parte din programului Stagiarii, realizat în parteneriat cu Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L. Caragiale”.

Spectacolul "Functionarii" este regizat de Alexandru Mâzgareanu si ii are in distributie pe Mirela Gorea, Gelu Nitu, Marius Gâlea, Costel Bojog, Alin State, Cosmin Nedelcu, Gabriel Costin, Sorina Stefanescu, Ionut Visan.

"Cateva insemnari disperate ale unor functionari necajiti dintr-un birou aflat la subsolul unei cladiri darapanate" sau pe scurt "Functionarii", este un spectacol realizat dupa nuvelele: “Din insemnarile unui ajutor de contabil”, “Sfatul”, “Diplomatul”, “Cantecul de sirena”, “Tragedian fara voie”, “Cum au stat de vorba un bou beat si un drac treaz”, “O fiinta lipsita de aparare”, “Viata e minunata” de A.P. Cehov, in traducerea Masei Dinescu.

O comedie dulce amăruie care te poartă cu grijă şi tandreţe în universul cehovian .Un spectacol care te învăluie şi te face prizonier prin umorul de calitate, energia extraordinară şi performanţă. Din distributia spectacolului fac parte: Mirela Gorea, Gelu Nitu, Marius Gâlea, Costel Bojog, Alin State, Cosmin Nedelcu, Gabriel Costin, Sorina Stefanescu, Ionut Visan

Anul 2010 este Anul Cehov, de la nasterea caruia pe 29 ianuarie s-au implinit 150 de ani. Teatrul Metropolis sarbatoreste acest jubileu prin punerea in scena a trei spectacole “ZVAPAIATA”, “FUNCTIONARII” si “NEBUNUL SI CALUGARUL” realizate de tinerii creatori, absolventi ai facultatilor de teatru.