Cea de a XVII-a ediţie a Targului International GAUDEAMUS – Carte de învăţătură, se va desfăşura anul acesta între 18 şi 22 noiembrie, în Pavilionul Central al Romexpo din Capitală, informează organizatorii.

Începând cu editia din acest an, Târgul Internaţional GAUDEAMUS va avea, la fiecare ediţie, un invitat de onoare. În 2010, invitatul de onoare este Belgia – Wallonie Bruxelles, opţiune bazată pe afinităţile culturale comune şi pe oportunităţile de cooperare şi schimburi profesionale pe piaţa cărţii, între cele două ţări. Momentul marchează şi preşedinţia belgiană a Consiliului Uniunii Europene în perioada iulie-decembrie 2010.

Preşedintele de onoare al Târgului Internaţional GAUDEAMUS 2010 este domnul Jaques Dubois, filolog belgian cu o solidă reputaţie internaţională, profesor de literatură modernă şi de sociologie a literaturii la Universitatea din Liège, autor a numeroase studii de specialitate recunoscute pe plan mondial, cu precădere în sfera romanului poliţist şi a operei lui Georges Simenon.