Visele nu au anotimpuri. Si chiar daca toamna s-a instalat de ceva vreme, Orchestra de Cameră Radio vă oferă miercuri, 3 noiembrie 2010, un program de concert cu reminiscenţe din anotimpul trecut - Suita din muzica de scenă Visul unei nopţi de vară, op. 61 de F. Mendelssohn. Pianiştii Dana Borşan şi Toma Popovici vor fi soliştii concertului care va începe de la ora 19.00, la pupitrul Orchestrei de Cameră radio aflându-se dirijorul Radu Popa.

Programul serii cuprinde: Divertisment pentru orchestră de coarde de Adrian Iorgulescu, Concertul nr. 1 în do minor pentru două piane şi orchestră, BWV 1060 şi Concertul nr. 2 în do major pentru două piane şi orchestră, BWV 1061 de J.S. Bach, informeaza Orchestrele si Corurile Radio.

Seara este inclusă în manifestările organizate cu prilejul celei de-a 90-a aniversări a Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România sub genericul decada muzicii româneşti.

Radu Popa face parte din tânăra generaţie a şefilor de orchestră români. Formarea sa a fost marcată de doi maeştrii ai baghetei: Ludovic Bács şi Erich Bergel. Până în prezent, Radu Popa a participat la numeroase turnee în străinătate, trei dintre acestea desfăşurându-se în Republica Coreea: cu orchestrele Filarmonicii „Transilvania” din Cluj-Napoca (2001), cu cea a Filarmonicii din Giurgiu (2002) şi cu cea a Filarmonicii „Janacek” de la Ostrava (Cehia 2003). În plus, Popa colaborează cu ambele orchestre Radio, susţinând numeroase concerte, turnee, şi înregistrând diverse materiale pentru fonotecă.

Solist-concertistă a Orchestrelor şi Corurilor Radio, Dana Borşan a încheiat în anul 2006 un proiect unic până acum în istoria muzicii româneşti: Integrala concertelor pentru pian de W.A. Mozart, eveniment în premieră realizat în colaborare cu Orchestra de Cameră Radio, materializat în concerte cu public, înregistrări speciale pentru fonoteca Radio şi un album de 8 CD-uri editate de Editura „Casa Radio”. Este deţinătoare a numeroase premii la concursuri naţionale şi internaţionale, iar până în prezent a interpretat în peste 875 de concerte şi recitaluri. In ultimii doi ani, a concertat deseori cu orchestre din Germania, Chişinău şi a susţinut recitaluri de pian în Germania, Franţa, Irlanda şi Norvegia.

Membru fondator al trioului „Tancrede”, Toma Popovici a concertat alături de Jesse Levine, Alexandre Lecarme, Laurent Chatel, Artur Lukomyanski, Jan-Muller Szeraws şi a colaborat în formaţii camerale cu Gabriel Croitoru, Adrian Duminica, Mihai Ghiga, Mira Wang şi alţii. A înregistrat frecvent pentru Radio România, cel mai recent proiect datând din perioada 2004 – 2007, o serie de cinci discuri pentru compania Hammond GMAC.