Sambata, 23 octombrie, de la ora 13.00, la Muzeul National al Satului “Dimitrie Gusti” din Bucuresti, are loc lansarea audiobook-ului Ion Minulescu “O noapte ploua-n cinstea mea... O noapte ploua-n cinstea ei...”in lectura lui Andrei Plesu.

Ion Minulescu in lectura lui Andrei PlesuFoto: Humanitas

Pe cand iubeam -

C-am suferit si eu de-aceasta boala -

Iubeam o fata care ma-nsela

Exact ca-n poezia mea:

Romanta celei care-nsala,

A carei eroina era ea!...

La eveniment vor prezenta Cristian Teodorescu si Mihaela Coman, informeaza Humanitas Multimedia.

Poet si prozator roman, Ion Minulescu (1881- 1944) a fost un reprezentant important al Simbolismului românesc. Versurile sale exprima stări sufletesti enigmatice apăsate de melancolie, ispită erotică si moarte, într-un limbaj alegoric de o sonoritate exterioară specifică. Viziunea sa este în cele mai multe cazuri a unui umorist sentimental fantezist.

Andrei Plesu s-a născut la 23 august 1948, în Bucureşti. Absolvent al Facultăţii de Arte Plastice, Secţia de istoria şi teoria artei. Doctoratul în istoria artei la Universitatea din Bucureşti, cu teza Sentimentul naturii în cultura europeană. Lector universitar la Academia de Arte Plastice, Bucureşti (cursuri de istorie şi critică a artei moderne româneşti) (1980-1982). Profesor universitar de filozofie a religiilor, Facultatea de Filozofie, Universitatea din Bucureşti (1991-1997). Fondator şi director al săptămânalului de cultură Dilema (1993). Fondator şi preşedinte al Fundaţiei „Noua Europă" şi rectorul Colegiului „Noua Europă" (1994).