Luni, 11 octombrie 2010, ora 18.30, are loc vernisarea expoziţiei Pictori de azi la Balcic, la Galeria Galateca (Biblioteca Centrală Universitară), din strada C.A Rosetti, nr.2. In cadrul expozitiei vor fi expuse lucrari ale artiştilor Vitalie Butescu, Sergiu Plop şi Gheorghe Zvarici. Expoziţia face parte din cel mai important proiect privat de artă contemporană românească, „Pictori de azi la Balcic” iar lucrările ce fac obiectul expozitiei au fost realizate in acest an, în cadrul ultimei tabere de pictură de la Balcic.

Balcic. Giamia - Gh. ZvariciFoto: Ellite Art Club UNESCO

Vernisajul expoziţiei va fi găzduit de către Mihaela Dragomir, preşedinte ELITE ART Club UNESCO.

Pentru artistul Vitalie Butescu, aceasta nu este prima expoziţie în cadrul proiectului mai sus amintit. În luna mai 2007 a participat la cea de-a IV-a ediţie a Taberei de Creaţie ”Pictori de azi la Balcic”, finalizată cu o expoziţie de grup la Institutul Bancar Român (iunie) şi la Muzeul de Artă din Constanţa (august).

Sergiu Plop şi Gheorghe Zvarici s-au alaturat în acest an grupului de pictori iubitori ai Balcicului. Lucrările lor surprind magistral picturalitatea şi încărcătura spirituală a acestui loc magic, încărcat de istorie. Castelul Reginei Maria, vilele parcului regal, gradinile, argintiul ţărmului, cartierele tătărăşti au stimulat creativitatea pictorilor, care au reuşit să surprindă şi să transmită privitorilor farmecul Balcicului.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 11-21 octombrie 2010.