Editura Predania va propune primul volum din seria Ernest Bernea. O carte provocatoare, uimitor de actuala, traita si gandita de autorul ei, cu curaj, in anii irespirabili ai comunismului. Prin "Meditatiile" sale filosofice, Ernest Bernea pune sub semnul intrebarii lumea in care traim si pe noi odata cu ea.

coperta cartiiFoto: Hotnews

Viziunea sa asupra lumii are un centru profund duhovnicesc: pe Hristos. Ganditorul Ernest Bernea il marturiseste pe Hristos discret, delicat, in contradictie cu zgomotul ideologiilor care exprima duhul trecator al lumii acesteia. Ce se intampla cu omul care se instraineaza de insasi inima sa, in care sta ascuns chipul lui Dumnezeu, si care se primejduieste oferindu-se prada ideologiilor vremii - materialismului dialectic sau consumerist, pansexualismului, pozitivismului cel de multe feluri sau marxismului cultural - veti afla citind din aceasta carte.

Nu vi se pare uimitor ca un om s-a gandit la toate aceste forme de idolatrie, in anii '70 - cand ele abia se intrezareau la orizont - iar noi le traim din plin, necritic, hipnotic aproape, acum? Intorcandu-ne la Hristos, intrand in camara ascunsa a inimii, ne revenim in fire. Iata mesajul vietii lui Ernest Bernea si singura cale intrezarita de el de a rezista raului din noi si din afara noastra.