Romanul politist "Asa ceva nu se intampla niciodata" semnat de Anne Holt se numara intre aparitiile editoriale recente ale editurii Trei. "Asa ceva nu se intampla niciodata" este cel de-al doilea volum din seria cartilor cu politistii Vik si Stubo scris de "regina romanului poliţist norvegian" cum a fost numita Anne Holt .

Asa ceva nu se intampla niciodata, de Anne HoltFoto: Editura Trei

Fiona Helle, vedeta unui talk-show foarte popular in Norvegia, care este descoperita in locuinta ei asasinata, cu limba taiata si ambalata frumos intr-o corola confectionata din hartie. Mesajul este clar: o minciuna a costat-o viata. Cand este gasita o a doua victima, tanara Vibeke Heinerback, lider al unui partid de extrema dreapta, inspectorul Yngvar Stubø este insarcinat sa demareze o ancheta serioasa. Se afla el oare pe urmele unui serial killer specializat in celebritati?

Inger Johanne Vik, devenita intre timp partenera lui de viata, accepta sa-i dea o mana de ajutor, incercand sa contureze profilul acestui ucigas-fantoma pasionat de puneri in scena spectaculoase. Ce semnificatie au mesajele pe care le lasa? In curand, Inger Johanne intrevede un scenariu care ar putea avea legatura cu anii petrecuti de ea la FBI si care ar putea conduce chiar la uciderea inspectorului...

Un roman politist palpitant, in care celebrul tandem de detectivi cauta cu disperare ceva ce pare sa nu existe: mobilul crimei!

«Anne Holt reuseste cu adevarat sa-si surprinda cititorii pana la sfarsit, ultimele 30–40 de pagini fiind pur si simplu uimitoare.», scrie publicatia norvegiana Dagbladet.

Anne Holt este fost ministru al justitiei in Norvegia, procuror, avocat, publicist la televiziune si autoare a unei serii de romane politiste ce au cunoscut un succes imens in tarile scandinave si s-au tradus in peste 25 de limbi. Anne Holt traieste in Norvegia si Franta. O parte din viata si-a petrecut-o in SUA. Seria – avandu-i ca protagonisti pe anchetatorii Vik si Stubø – a fost ecranizata de Yellow Bird Productions AB.

In 2009 a aparut la Editura Trei primul volum al acestei serii, numit Eroare judiciara, informeaza editura.