Fosta actrita a Teatrului Naţional din Bucureşti, Elena Sereda a murit marţi, la vârsta de 84 de ani, informează Agerpres care citeaza comunicatul TNB. Actrita a jucat in numeroase reprezentatii pe scena Nationalului bucurestean, in mai multe productii cinematografice s-a s-a distins ca o voce aparte, cu un timbru cald, inconfundabil.

Corpul neinsufletit al actritei a fost depus la capela Izvorul Nou - Dristor pentru ca cei care au cunoscut-o si admirat-o sa-i poata aprinde o lumânare si sa-i aduca un ultim omagiu. Slujba de înmormântare va avea loc vineri, 27 august, de la ora 12,00, la capela cimitirului Izvorul Nou.

Născută pe 11 februarie 1926, Elena Sereda a absolvit Conservatorul Regal de Muzică şi Artă Dramatică. A debutat pe scenă în 1945, în spectacolul 'Asta-i ciudat' de Miron Radu Paraschivescu, în regia lui Tudor Muşatescu.

A jucat în numeroase alte reprezentaţii ale Teatrului Naţional, printre care 'Macbeth' de William Shakespeare, 'Mitică Popescu' de Camil Petrescu (1946), 'Apus de soare' de Barbu Delavrancea, 'Maria Stuart' de Friedrich Schiller (1964), 'Danton' de Camil Petrescu (1974), 'A treia ţeapă' de Marin Sorescu (1979) sau 'Despot Vodă' de Vasile Alecsandri (1983).

Elena Sereda a fost distribuită şi în numeroase filme, printre care 'Ciulinii Bărăganului' - regia Louis Daquin, 'Dimineţile unui băiat cuminte' - regia Andrei Blaier, 'De trei ori Bucureşti' - regia Horea Popescu, 'Toamna bobocilor' - regia Mircea Moldovan sau 'Ecaterina Teodoroiu' - regia Dinu Cocea sau scurtmetrajul Coridorul lui Statxovic (2008), regia Vlad Feneşan, ultima pelicula in care a jucat.