A VI-a ediţie a 'Târgului meşterilor populari din România' se va desfăşura în perioada 11-15 august, la Târgu-Jiu. Mestesuguri traditionale din diferite zone ale tarii vor fi prezentate de catre mesterii populari.

Potrivit Agerpres, târgul este organizat cu scopul de a conserva şi promova meşteşugurile populare româneşti, urmând ca la ediţia din acest an să participe 65 de meşteri populari din Gorj, Dolj, Olt, Vâlcea, Bucureşti, Bihor, Ilfov, Maramureş, Dâmboviţa, Covasna, Harghita, Cluj, Mureş, Prahova, Mehedinţi şi Argeş.

Totodata, in cele cinci zile de târg, expozanţii vor face demonstraţii pentru trecători şi cumpărători. Aceştia îşi vor expune produsele constând în icoane pe lemn, ţesături, broderii, articole de vestimentaţie, covoare, ceramică, miniaturi din lemn şi sculpturi, ouă încondeiate, păpuşi, oale, pandantive şi bijuterii din argint.

"Meşterii populari vor aduce la Târgu Jiu, exact ca în fiecare an, un strop din originalitatea şi tradiţia fiecărei zone. Avem artişti, pentru că aceşti oameni sunt artişti, care prelucrează lemnul, care pictează pe sticlă, împletesc, ţes în păr de capră sau oaie, meşteri care lucrează de ani buni cu ceramica', a declarat Ion Cepoi pentru Agerpres.