Pianistul Lucian Ban, impreuna cu renumitul contrabasist de jazz John Hebert vor sustine un concert reunind piese apartinand marelui George Enescu, intr-o interpretare moderna, miercuri, 22 septembrie, la Teatrul Odeon.

Potrivit ICR, cei doi muzicieni 'isi asuma mostenirea muzicala a lui George Enescu intr-o reimaginare contemporana, indrazneata, a catorva dintre lucrarile sale, pentru o trupa extraordinara si iconoclasta de muzicieni de jazz din New York'.

Pianistul si compozitorul newyorkez de origine romana Lucian Ban este considerat 'unul dintre cei mai talentati si originali pianisti ai New York-ului din ultimii zece ani', fundatia Hans Koller si Ministerul Culturii din Austria nominalizandu-l de doua ori, in 2005 si 2006, pentru titlul de Cel mai Bun Muzician European de Jazz. Artistul, care a inregistrat sase albume ca solist pentru case de discuri din Statele Unite si Europa, este liderul trupei Elevation, formata din muzicieni de renume. Lucian Ban a compus muzica pentru peste 20 de productii teatrale, de film si balet si, de asemenea, pentru New York City Symphony Orchestra, iar in iunie 2001 a compus muzica originala pentru Compania de Teatru/Dans Minus. Cele mai recente piese ale sale au fost compuse pentru spectacolul 'Waxing West', al Savianei Stanescu, de la Teatrul La MaMa din New York.

Unul dintre cei mai solicitati contrabasisti din New York, John Hebert a fost votat de doua ori 'Rising Star Acoustic Bassist'. A lucrat cu trioul si cvintetul regretatului Andrew Hill, aparand pe cel mai recent album scos de Blue Note Records, 'Time Lines', ales Albumul Anului in 2006, de revista de specialitate Downbeat. A colaborat cu artisti renumiti, printre care Lee Konitz, Paul Bley, John Abercrombie, Greg Osby, Kenny Wheeler, David Liebman, Fred Hersch, Paul Motian, Maria Schneider, Jason Moran, Toots Thielemans.