Igloo Media si Radu Teacă au primit Premiul sectiunii "Carte de arhitectura"din cadrul editiei a VIII-a 2010 a Anualei de Arhitectură Bucuresti. "Radu Teacă- proiecte 1990- 2010" este prima monografie dedicată unui arhitect român editată de Igloo, album ce oferă prin intermediul lucrărilor de valoare prezentate, o imagine de ansamblu a arhitecturii contemporane românesti. Anuala de Arhitectură Bucuresti se desfasoara in perioada 02-09 iulie în spaţiul expoziţional al Salii Dalles.

"Radu Teaca- proiecte 1990- 2010"Foto: Anuala de Arhitectura Bucuresti

Lucrarea de arhitectură premiata, printr-o grafică atent elaborată, surprinde diversitatea proiectelor semnate de Radu Teacă în peste 330 de pagini bogate în imagini, schiţe şi desene color. Cartea este dominată de locuinte unifamiliale si amenajări interioare, adresându-se atât specialiştilor cât mai ales consumatorului final.

Radu Teacă a ales să se concentreze asupra unei game de subiecte restrânsă, dar complementară: locuinte, amenajări interioare si obiecte de design. Arhitectura este prezentată în toate formele ei, de la schite si desene de mână, la planuri elaborate si constructii propriu-zise, surprinzând caracterul lor minimalist în fotografii reprezentative. În plus, fiecare proiect expune si memorii descriptive si tehnice.

" De multe ori există o mare diferentă între felul în care arată un proiect pe hârtie si felul în care acesta este pus în executie. Cu toate acestea, în România se face arhitectură de calitate, care trebuie promovată nu numai la nivel local, cât si la nivel international", a declarat Arh. Radu Teacă.

Lucrarea prezintă unele dintre cele mai valoroase proiecte ale arhitectului realizate în ultimii 20 de ani. Monografia se adresează atât arhitecţilor români, cât şi urbaniştilor, designerilor si altor "consumatori de arhitectură", publicului larg care va putea avea astfel o imagine a ceea ce înseamnă o arhitectură de calitate în România. În paginile albumului-catalog se regăsesc si câteva texte semnate de Arhitectul si profesorul Augustin Ioan, profesorul Costin Popescu si Arh. Florinel Radu. Textele sunt menite a sublinia directiile arhitecturii românesti de astăzi si pozitia adoptată de Arh. Radu Teacă la toate schimbările arhitecturale.

Lucrarea este disponibilă începând cu luna iunie în reţeaua de librării Cărtureşti, Humanitas, în librăria Eminescu şi alte librării din întreaga ţară la preţul de 90 RON. Lucrarea poate fi achiziţionată şi online, prin intermediul magazinelor virtuale www.buybooks.ro si www.depozituldecarti.ro .