Dezbaterea si prezentarea cu tema “Marin Sorescu – Viata si Opera” va avea loc concomitent la Craiova si Madrid. Vineri, 25 iunie 2010, Espacio Niram din Madrid si Muzeul de Artă din Craiova vor fi gazda acestui eveniment. Prezentarea va include si recitarea in limba spaniola a mai multor poezii de Marin Sorescu de catre invitatii din Espacio Niram.

Din Craiova, vor interveni, prin video-conferinta, Sorana Sorescu, nepoata marelui poet, critic literar, profesor la Universitatea din Craiova si Presedinta Fundatiei Marin Sorescu, Florin Rogneanu, Directorul Muzeului de Arta din Craiova si George Smarandache, organizatorul evenimentului, informeaza comunicatul de presa remis Hotnews.ro.

In Madrid, invitatii reuniti in Espacio Niram vor fi: Miguel Angel Galan Segovia, Directorul Editurii Niram Art, António Calderón de Jesús, galerist si promotor cultural, Fabianni Belemuski, Directorul Revistei Niram Art si artistul plastic Tudor Serbanescu, fondatorul Centrului Pro-Arte. Moderatorul evenimentului este Fabianni Belemuski.

Evenimentul dedicat lui Marin Sorescu este cel de al treilea organizat in cooperare cu Muzeul de Arta din Craiova si apartine ciclului de seri culturale intitulat “Craiova – Madrid”, menit sa aduca in atentia intelectualilor spanioli mari personalitati din lumea artei si a literaturii care apartin Cetatii Baniei si zonei Olteniei. Primele doua evenimente au fost dedicate lui Constantin Brancusi si pictorului Corneliu Baba (video: http://www.youtube.com/watch?v=nPZu2E8i160).

Evenimentul va fi difuzat pe Youtube, informeaza Defeses Fine Arts PR Agency - Reprezentant Espacio Niram.